Sport

Nogomet, SP 2014

Pinto: Pravda je zadovoljena, Santos: Tužan dan za sve Grke

Pinto: Pravda je zadovoljena, Santos: Tužan dan za sve Grke

Izbornik nogometne reprezentacije Kostarike Jorge Luis Pinto bio je jako zadovoljan prolaskom u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, te je isti nazvao pravednim.

"Los Ticosi" su u osmini finala SP u Brazilu slavili protiv Grčke s 5-3 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, nakon što su regularni dio utakmice i produžeci okončani rezultatom 1-1. Kostarika je u 66. minuti ostala bez Oscara Duartea, u trenucima kada je vodila 1-0, a pogodak je potom primila u prvoj minuti sudačke nadoknade. No izdržala je do kraja i potom na jedanaesterce prošla u svoj prvi četvrtfinale.

- Ova grupa igrača je nenadmašna. Rad, žrtva i egzekucija su bili sjajni. Zaslužili smo ovaj prolazak nakon ovakve požrtvovne partije - rekao je Pinto, koji je pobjedu nazvao pravdom.

- Pravda je zadovoljena. Rekao sam i uoči utakmice da nam neće biti lako. Jako smo sretni, svi odreda. Treneri, igrači, novinari, navijači... Svi smo ovo zaslužili - zaključio je kostarikanski izbornik.

S druge je pak strane vladala velika tuga i razočarenje, a portugalski je strateg, Fernando Santos, na izborničkoj klupi Grčke jučerašnji dan nazvao "tužnim za grčki narod".

- Sve mi je kroz glavu prošlo. Sve četiri godine na ovoj klupi. Svi uspjesi koje smo zajedno ostvarili i moram reći da sam jako ponosan da sam bio dio ove reprezentacije - rekao je Santos kojem danas (ponedjeljak) istječe ugovor s Grčkim savezom.

- Ne želim sada govoriti o budućnosti. Ovo je tužan dan za nas, za grčki narod. Vjerovao sam da se možemo kvalificirati dalje, a igrači su uložili nadljudski trud. Pokušali smo sve, pogotovo u produžetku, no zbog umora nismo imali nikakve organizacije više - rekao je portugalski stručnjak, koji je isključen netom prije izvođenja jedanaesteraca iz njemu nepoznatih razloga.

- Neobjašnjivo mi je to. Ne razumijem zašto. Ušao sam na travnjak kao i kostarikanski izbornik kako bi rekao svojim igračima nešto nakon produžetaka. Ja sam jedini na kraju bio kažnjen - zaključio je Santos, koji je postao prvi izbornik koji je odveo Grčku u drugi krug Svjetskog prvenstva.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.