Sport

Nogomet, Primera

Rakitić: Sevilla će uvijek biti u mom srcu

Rakitić: Sevilla će uvijek biti u mom srcu

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić održao je danas oproštajnu press-konferenciju kao igrač Seville. Tijekom utorka će i službeno postati novi igrač Barcelone.

Za njegov je transfer katalonski velikan izdvojio između 18 i 20 milijuna eura odštete, a on će potpisati petogodišnji ugovor. Rakitić odbija napise da na Camp Nou dolazi kao zamjena za Cesca Fabregasa koji je ranije dogovorio transfer u Chelsea.

- Neću biti zamjena za nikoga, idem u Barcelonu da bih bio Ivan Rakitić, da bih dao najbolje što mogu, ali i da bih uvijek bio svoj - rekao je Rakitić pri svom oproštaju od Ramon Sanchez Pizjuana.

Sevillin predsjednik Jose Castro ranije je kritizirao Rakitićevo ponašanje tijekom transfera, ali hrvatski veznjak inzistira da je bio korektan.

- Ne žalim zbog ničega jer sam uvijek bio otvoren i korektan. Zato kažem da su ljudi koji su mi bili najvažniji u posljednje vrijeme bili predsjednik i sportski direktor Monchi. Nikad nisam pokušao isforsirati transfer i oni to znaju. Jako sam ponosan što predsjednik nije želio da odem, to je pozitivno. Ali došla je ponuda koja je privukla i mene i klub. Sevilla je uvijek bila moja prva opcija. Tražio sam vremena da procijenim stvari i odlučio sam da napravim korak dalje u karijeri i pokušam se boriti za više trofeja.

- Prošle su sezone moji suigrači otišli, ali ja sam ostao jer sam želio postići velike stvari. Sada je došlo vrijeme, ali razmišljao sam samo o nogometu. Znam odakle dolazim i ne želim se oprostiti zauvijek jer je činjenica da sam bio prvi strani klupski kapetan od Maradone nešto što ću pričati svojoj kćeri. Sevilla i ovaj grad će uvijek pripadati mojem srcu.

Usprkos ranijim kritikama Sevillin predsjednik Castro zahvalio se Rakitiću na trogodišnjem periodu provedenom u andaluzijskom klubu.

- U samo 149 utakmica postao je jedan od najbolljih igrača u Sevillinoj modernoj povijesti. Uklopio se u klupski karakter, što je razlog zašto smo se željeli oprostiti od njega ovdje, u njegovom domu - izjavio je Castro.

Prošle je sezone Rakitić za Sevillu upisao 13 golova i 12 asistencija i predvodio momčad do naslova u Europa ligi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.