Sport

Formula 1

Rosberg: Bile su to lude kvalifikacije; Hamilton: Pogriješio sam

Rosberg: Bile su to lude kvalifikacije; Hamilton: Pogriješio sam

Promjenjivi vremenski uvjeti učinili su vrlo kaotičnim službeni kvalifikacijski trening uoči Velike nagrade Velike Britanije u Silverstoneu.

Pole-position je po četvrti put ove sezone izborio Nijemac Nico Rosberg u Mercedesu, dok će njegov prvi pratitelj i momčadski mu kolega Lewis Hamilton startati tek šesti nakon što se prijevremeno prije kraja kvalifikacija povukao u garažu požalivši se da mu je staza skliska.

- Definitivno su to bile malo lude kvalifikacije, a promjene vremena sve su otežavale. U prvom krugu na mekim gumama jako je padala kiša u posljednja tri zavoja, pa sam tamo izgubio dosta vremena. Bio sam siguran da je to to. Sjedili smo u boksu i čekali priliku. Činilo se da bismo mogli probati, ali nisam vjerovao da ćemo uspjeti. Ali uspio sam u zadnjem sektoru,u zadnja tri zavoja budući je tada bilo puno suše. Na kraju je uspjelo savršeno i to je sjajno - rekao je Rosberg.

- Naravno da je dobro za prvenstvo da Lewis starta šesti, iako očekujem od njega da se probije brzo. Tada ćemo se ponovo utrkivati i bit će to dobra bitka.

Hamilton je nakon treninga priznao vlastitu krivicu za povlačenje sa staze uoči posljednjeg kvalifikacijskog kruga u kojem je mogao osjetno poboljšati svoj rezultat.

- Napravio sam pogrešku danas i povukao se iz kruga u trenutku kad sam trebao nastaviti. Bile su to teške kvalifikacije s promjenjivim uvjetima i većinu smo odradili zaista dobro, sve do najvažnijeg dijela. Bila je to moja odluka, loša procjena i to je odlučilo moje kvalifikacije. Žao mi je što sam razočarao navijače danas jer je njihova podrška bila fantastična. Napravit ću što mogu da sutra za njih odvezem sjajnu utrku - izjavio je Hamilton.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.