Sport

Nogometni mercato

Tabarez: Liverpool je pristao prodati Suareza još u studenom, ali je odustao

Tabarez: Liverpool je pristao prodati Suareza još u studenom, ali je odustao

Izbornik urugvajske nogometne reprezentacije Oscar Tabarez otkrio je jednu zanimljivost vezanu za potencijalni transfer Luisa Suareza iz Liverpoola u Barcelonu.

U razgovoru za lokalnu (urugvajsku) radijsku postaju Sport 890 Tabarez je otkrio da je usmeni dogovor između Liverpoola i Barcelone sklopljen još u studenom prošle godine, ali da je od istog engleski klub sustavno odustajao.

- Luis mi je još u studenom prošle godine rekao za interes Barcelone. Bilo je to nekoliko dana uoči utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Jordana. Dogovor klubova je bio postignut i sve je bilo praktički spremno za realizaciju transfera - rekao je Tabarez, te nastavio:

- No nakon sjajne sezone koju je Suarez imao u klubu Liverpool ga više nije želio prodati, te se sustavno počeo povlačiti iz tog dogovora s Barcelonom. Suarez je za to saznao tek nakon utakmice protiv Engleske u sklopu 2. kola skupine D Svjetskog prvenstva. Morao sam ga staviti da radi individualno jer je bio jako ljut i nije psihički bio prisutan na treninzima - rekao je Tabarez.

Suarez je u idućoj utakmici napravio još jedan glup potez kada je ugrizao talijanskog stopera Giorgija Chiellinija i od FIFA-e zaradio četveromjesečnu suspenziju na klupskoj razini. Nakon svega se postavlja pitanje da li je to sve napravio da bi se osvetio Liverpoolu i natjerao ga da ga konačno nekome proda...

Otkupna klauzula u njegovom ugovoru navodno iznosi 75 milijuna eura, što je Barcelona, prema pisanju AS-a, spremna platiti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.