Sport

Nogomet, SP 2014

Sabella: Ispisali smo povijest

Sabella: Ispisali smo povijest

Izbornik nogometne reprezentacije Argentine Alejandro Sabella bio je iznimno zadovoljan ulaskom u finale Svjetskog prvenstva, nakon što su njegovi momci u rovovskoj bitci slavili protiv Nizozemske boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Nakon remija bez golova u regularnih 90 i 30 minuta produžetaka Argentinci su s 4-2 bili bolji u lutriji jedanaesteraca. Sabella je bio iznimno zadovoljan učinkom svih svojih igrača, koji su uspjeli proći reprezentaciju koja je na ovom Svjetskom prvenstvu razbila još uvijek aktualne prvake svijeta Španjolce s čak 5-1.

- Jako sam sretan iz nekoliko razloga. Sretan sam zbog igrača, cijelog stručnog stožera, svih Argentinaca, moje obitelji i svih onih koji su na ovaj ili onaj način pridonijeli uspjehu ove reprezentacije - rekao je emotivni Sabella, te nastavio:

- Ovo radim za svoju obitelj, Argentinski nogometni savez i ljude u Argentini. Ispisali smo povijest i plasirali smo se u finale - veli argentinski izbornik, koji se potom osvrnuo i na iscrpljujućih 120 minuta igre, te lutriju jedanaesteraca.

- Moji igrači imaju slobodu promijeniti svoju poziciju ili kretanje ako misle da je to ispravan potez. Bilo im je jako teško zatvarati prazan prostor, ali ni u jednom trenutku nisu posustali. Ja sam ih u tome podržavao i zato sam u igru uveo napadače - otkrio je Sabella, koji je za kraj rekao i riječ dvije o suparniku u finalu.

- Njemačka je uvijek pokazivala nevjerojatnu fizičku snagu, mentalnu i taktičku superiornost. Kroz povijest je imala niz velikih igrača, a u posljednje vrijeme ima i nekoliko sjajnih naturaliziranih reprezentativaca poput Ilkaya Gündogana. To je reprezentacija koja zna što je timski rad i organiziranost, a uz to posjeduje nevjerojatnu nogometnu kvalitetu - zaključio je Sabella.

Vratar Sergio Romero bio je argentinski junak u sinoćnjoj utakmici s dva obranjena jedanaesterca.

- Moramo uživati u ovom trenutku. Uživat ćemo večeras, a već se sutra okrećemo finalu. Jako sam sretan zbog svega. Jedanaesterci su pitanje sreće, to je istina. Ali ja sam bio jako samouvjeren i vjerovao sam da mogu obraniti nešto. Sve je na kraju ispalo tako dobro - rekao je Romero, kojeg su u Argentini odmah usporedili s legendarnim Sergiom Goycocheom, koji je u polufinalu 1990. godine također obranio dva jedanaesterca Talijanima i poslao Argentince u finale.

Utakmica Njemačke i Argentine na rasporedu je u nedjelju s početkom u 21 sat.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.