Sport

Nogomet, SP 2014

Sabella: Morali smo biti učinkovitiji, ali Messi zaslužuje Zlatnu loptu

Sabella: Morali smo biti učinkovitiji, ali Messi zaslužuje Zlatnu loptu

Poraz u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva od Njemačke ostavio je gorak okus u ustima argentinskih igrača i stručnog stožera na čelu s izbornikom Alejandrom Sabellom.

Gol Marija Götzea iz 113. minute presudio je pobjednika, pa tako Argentinci mogu žaliti za propuštenim prilikama. Gonzalo Higuain, Lionel Messi i Rodrigo Palacio svi su imali "zicere" tijekom susreta, ali nisu ih iskoristili.

- Ovi igrači su ratnici. Ostavili su svoju kožu na terenu i dali su sve. Momčad je odigrala izvrsno Svjetsko prvenstvo i igrači mogu pogledati jedni druge i reći da su dali sve. Bila je to jako izjednačena utakmica. Oni su imali više posjeda, ali mi smo imali više prilika. Kada imate takve prilike u tako izjednačenoj utakmici, morate ih iskoristiti. Nedostajalo nam je učinkovitosti - rekao je Sabella.

- Uzevši u obzir protivnika kojeg smo imali i činjenicu da smo imali dan odmora manje ovo je bila naša najbolja izvedba. Igrali smo dan kasnije i produžetke i jedina stvar koju mogu napraviti je čestitati svojim igračima i čestitati Njemačkoj.

Dan uoči finala Sabellin agent poručio je da će njegov klijent napustiti svoju funkciju nakon Mundijala, na što je argentinski izbornik rekao.

- Ono što želim je biti sa svakim iz naše momčadi. Potreban mi je odmor, moram provesti neko vrijeme s prijateljima i obitelji. Moram se odmoriti nekoliko dana i onda ćemo vidjeti.

Sabella je također podržao dodjelu Zlatne lopte za najboljeg igrača turnira Lionelu Messiju iako ovaj nije zabio gol u nokaut-fazi natjecanja.

- Vjerujem da je on već u panteonu najvećih. Bio je tamo i prije turnira i ondje je već neko vrijeme. Mislim da zaslužuje Zlatnu loptu i odigrao je izvrsno Svjetsko prvenstvo. Bio je fundamentalan faktor u našem putu do finala. Iskreno vjerujem da ju zaslužuje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.