Sport

Nogometni mercato

Dinamo doveo ponajboljeg Barceloninog omladinca!

Dinamo doveo ponajboljeg Barceloninog omladinca!

Dinamo je danas dovršio senzacionalan transfer kada je u Plavom salonu trogodišnji ugovor potpisao Dani Olmo. Dani je 16-godišnjak koji dolazi u Dinamo s impresivnim životopisom: kapetan i najbolji strijelac mlade momčadi Barcelone, španjolski reprezentativac i jedan od najperspektivnijih igrača iz (po)najbolje nogometne škole na svijetu.

- Sretan sam što sam došao u Dinamo i Zagreb - rekao je nasmijani 16-godišnjak nakon potpisa ugovora s Modrima pa malo opisao svoj nogometni put:

- Rodio sam se u Terrassi, mjestu u Kataloniji gdje sam s tri godine počeo igrati nogomet. Sa sedam sam prešao u Espanyol, a već godinu dana kasnije sam dobio poziv Barcelone za koju sam igrao do neki dan.

Talentirani mladić igra na sve tri ofenzivne pozicije, špicu i oba krila, a od posljednjih šest godina čak je pet puta bio najbolji strijelac Barcelone. S kapetanskom trakom oko ruke vodio je Barcelonu do mnogih trofeja i brojnih uspjeha, a ništa manje nije uspješan niti u dresu reprezentacije Španjolske s kojom je samo ove godine nastupao i osvojio turnire u Engleskoj, Kazahstanu i Srbiji. Naravno, Dani nastupa i za reprezentaciju Katalonije.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.