Sport

Nogomet, Prijateljske utakmice

Prijateljske utakmice: United nadvisio Real

Prijateljske utakmice: United nadvisio Real

Pred 109.318 gledatelja, Manchester United je s dva gola Ashleya Younga i jednim Chicharita svladao Real i izborio finale International Champions kupa protiv Liverpoola

Nogometaši Manchester Uniteda izborili su finale International Champions kupa. Momčadi Louisa van Gaala prepreka nije bio ni europski prvak, madridski Real. "Crveni vragovi" slavili su s 3:1. Dvostruki strijelac bio je Ashley Young (21. i 37.), a pobjedu je zapečatio Chicharito (80.). Strijelac za Real bio je Gareth Bale, koji je izborio i realizirao jedanaesterac (27.).

U finalu će United igrati protiv Liverpoola kojemu je za plasman u finale trebao poraz Manchester Cityja u skupini B.

Van Gaalova momčad je tako upisala i treću pobjedu na turniru, nakon slavlja protiv Rome i pobjede nakon jedanaesteraca protiv Intera. Europski prvak Real odlazi iz SAD-a s razočaravajućim rezultatom, ukupno tri poraza, s time da su od Intera nakon 1:1 izgubili s bijele točke.

Ipak, dobra vijest za Real je povratak Cristiana Ronalda, koji je u igru ušao u 74. minuti. Nakon završetka prošle sezone, mučile su ga ozljede, pa nije bio pravi na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Gareth Bale bio je najsvjetlija točka u Realovom momčadi, a Luka Modrić, koji je zaigrao od prve minute, pokazao je kako će i u novoj sezoni hraniti suigrače upotrebljivim dubinskim loptama.

Ova utakmica pokazala je da se nogomet definitivno ukorijenio u SAD-u. Dvoboj europskih mega-momčadi na stadion u Ann Arboru u Michiganu došlo je vidjeti čak 109 tisuća gledatealja, što je rekord kada su nogometne utakmice u SAD-u u pitanju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.