Sport

Nogomet, Prijateljske utakmice

Prijateljske utakmice: Olympiakos bolji od Manchester Cityja

Prijateljske utakmice: Olympiakos bolji od Manchester Cityja

Olympiakos je nakon jedanaesteraca bio bolji od Manchester Cityja s 5:4, nakon 90 minuta bilo je 2:2 na International Champions kupu. U ovom natjecanju koje je osmišljeno kao priprema europskih klubova na američkom tlu, nema remija, nego se nakon neodlučenog rezultata odmah izvode jedanaesterci.

Poveli su Englezi, strijelac je u 35. minuti bio Stevan Jovetić. Nije se dugo čekalo na izjednačenje, dvije minute kasnije Dimitrios Diamantakos bio je strijelac za Olympiakos. Dva puta su "građani" imali vodstvo, ali nisu ga uspjeli zadržati. U 53. minuti Aleksandar Kolarov bio je strijelac iz jedanaesterca, nakon što je Manolas srušio Davida Silvu. Grci se nisu predavali, u 66. minuti izjednačio je svojim drugim pogotkom Dimitrios Diamantakos.

Ključni jedanaesterac promašio je Richards, da bi nakon toga Papazoglou pogodio za pobjedu Olympiakosa. Grci i Englezi imaju po pet bodova, kao i Liverpool u skupini B. No, "redsi" su prvi i uoči posljednje utakmice, jer su bolji u oba međusobna dvobja, i protiv Olympiakosa koji su pobijedili s 1:0 i protiv Manchester Cityja koji su svladalsi nakon jedanaesteraca. Liverpool će u finalu 4. kolovoza u Miamiju protiv najbolje momčadi iz skupine A u kojoj su Manchester United, Roma, Inter i Real.

Edin Džeko igrao je od prve minute za City, ali je zamijenjen na poluvremnu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.