Sport

Nogomet, Prijateljske utakmice

Prijateljske utakmice: Debi Rakitića u remiju Barcelone

Prijateljske utakmice: Debi Rakitića u remiju Barcelone

Dvojica Hrvata po prvi put su zajedno zaigrala u veznom redu Barce u drugom poluvremenu, a Rakitić je prve minute ostvario u 1:1 remiju s Nicom

Barcelona je u subotu navečer bila u hrvatskom tonu jer su prvi put na terenu zajedno zaigrali Alen Halilović i Ivan Rakitić. I dok je mlađi igrač 'kockastih' debitirao nedavno protiv Recreativa, Raketa je danas ostvario svoje prve minute u katalonskom dresu.

Bivši kapetan Seville ipak nije započeo novu avanturu pobjednički jer je Barca u prijateljskoj utakmici remizirala kod Nice 1:1.

Trener Luis Enrique u svakom poluvremenu je na teren izveo dva sastava. Nica je ta koja je povela preko nesuđenog hrvatskog reprezentativca Darija Cvitanicha u 21. minuti, a na početku drugog poluvremena je strateg Katalonaca uveo dvojicu Hrvata u igru. Rakitić i Halilović zaigrali su u veznom liniju sa Xavijem, koji je donio izjednačenje. Najiskusniji igrač Barce zabio je u 68. minuti iz jedanaesterca, a rezultat se nije mijenjao do kraja utakmice, iako je Enriqueova momčad mogla i pobijediti.

Halilović se našao u izglednoj poziciji u 90. minuti, ali nakon što mu se odbila loptom lijevom nogom nije dobro pucao. Za Barcu je danas debitirao i Jeremy Mathieu koji je odigrao sat vremena.

Prijateljsku utakmicu igrao je i Elche remiziravši s Albaceteom 2:2, a od prve minute igrao je Mario Pašalić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.