Sport

Nogomet, Prijateljske utakmice

Prijateljske utakmice: Falcao srušio Arsenal, Valenciji trofej Emirates

Prijateljske utakmice: Falcao srušio Arsenal, Valenciji trofej Emirates

Arsenalu je trebao remi da bi osvojio Emirates Cup, no svladao ga je Monaco golom Falcaa, a titula je pripala Valenciji koja je dobila Benficu 3:1

Nogometaši Monaca svladali su Arsenal 1:0 i tako mu uskratili naslov u Emirates Cupu. Junak kluba iz Kneževine bio je sjajni Kolumbijac Radamel Falcao, koji je zabio u 36. minuti što se na kraju pokazalo ključnim trenutkom na utakmici.

Nakon što su 'topnici' uvjerljivo svladali u subotu Benficu 5:1, francuski doprvak je rastužio navijače londonskom momčadi na Emiratesu iako je u nastavku Arsenal trebao dobiti jedanaesterac.

Monao je došao u vodstvo malo nakon pola sata igre kad je Moutinho s desne strane ubacio, a Falcao je neometan u kaznenom prostoru pucao glavom i zatresao mrežu. Arsenal je na početku nastavka zaigrao bolje, a sjajno je reagirao Danijel Subašić u 50. minuti obranivši opasan pokušaj Wilsherea.

Konačno se u šansi našao Alexis Sanchez, koji je u 60. minuti pucao malo pored vratnice. 'Topnici' su nastavili jurišati remi koji bi im bio dovoljan za osvajanje kupa, a u 82. minuti dogodila se sporna situacija. Glavni sudac je pokazao na bijelu točku, ali je linijski sudac reagirao i pokazao da je slobodni udarac te je vjerojatno pogriješio.

Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, a Emirates Cup je pripao Valenciji, koja je svladala Benficu 3:1 te je s 9 bodova završila ispred Arsenala, Monaca te Benfice.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.