Sport

Nogometni mercato

Henriquez: "Ako mi bude lijepo, mogu i ostati u Dinamu"

Henriquez:

Čileanski nogometaš, 20-godišnji napadač Angelo Henriquez, održao je prvi trening sa svojim novim suigračima u Maksimiru, a potom je predstavljen javnosti.

Konkurencija u momčad hrvatskog prvaka bitno je ojačana u posljednja dva dana. Čileanac Angelo Henriquez došao je na posudbu iz Manchester Uniteda, Ognjen Vukojević se vratio iz kijevskog Dinama, a s Kantride je stigao Ivan Boras. Vukojević i Boras će javnosti biti predstavljeni u srijedu, dok je Henriquez to učinio u utorak nakon svog prvog treninga u Maksimiru.

"Jako sam sretan što sam ovdje i što ću provesti sezonu u Zagrebu. Dinamo svake godine igra u Europi, a u domaćim natjecanjima osvajaju trofeje tako da ću ovdje sigurno uživati", rekao je Henriquez koji će nositi dres s brojem 9.

O klubu i gradu u koji dolazi dosta je informacija dobio od sunarodnjaka Juniora Fernandesa, s kojim je Henriquez dijelio svlačionicu u Universidadu.

"Pričali smo prije nego što sam došao ovdje i rekao mi je sve najbolje o klubu i gradu. Znam koliko je Junior dobar igrač i kako je igrati s njim. Naravno da je to pomoglo pri donošenju odluke."

Henriquez nije dobio priliku zaigrati u službenim utakmicama za prvu momčad Manchester Uniteda, ali je s njima trenirao te igrao za mladu ekipu. To nije zadovoljavalo njegove ambicije, pa je prošlu sezonu bio na posudbi u Zaragozi. Dolaskom novog trenera Louisa van Gaala njegov se status nije promijenio, pa je ponovno odlučio otići na posudbu.

"Kad se ponudila opcija dolaska u Dinamo nisam puno razmišljao i odlučio sam doći u Zagreb".

Čileanac s Dinamom ima potpisan ugovor o jednogodišnjoj posudbi, ali ne isključuje mogućnost da se u njegovom slučaju ponovi priča kao s Fernandesom, čiji je ugovor Dinamo otkupio.

"Zašto ne? Vidjet ćemo kako će proći sezona. Dat ću sve od sebe za što bolje rezultate momčadi, a ako ćemo na kraju klub i ja biti zadovoljni... Tko zna? Nadam se dobroj i uspješnoj sezoni, a ako bude tako lijepo zašto onda ne bih i ostao", izjavio je Henriquez.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.