Sport

Nogomet

Conte drugi najplaćeniji izbornik

Conte drugi najplaćeniji izbornik

Mnogo je razloga zašto je dolazak Antonija Contea na mjesto talijanskog izbornika uzburkao nogometnu scenu, a jedan od njih je i visina godišnje plaće. Dok je bivši kandidat za to mjesto, Roberto Mancini, bio spreman smanjiti svoja potraživanja smanjiti na manje od dva milijuna eura godišnje.

No, novi predsjednik Talijanskog nogometnog saveza (FICG), kontroverzni Carlo Tavecchio, odlučio se za bivšeg Juventusovog stručnjaka Antonija Contea koji je potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 9,2 milijuna eura.

Conte će godišnje zarađivati 4,1 milijun eura i još 500.000 eura u raznim bonusima, čime na ljestvici izbornika europskih reprezentacija na visokom drugom mjestu. Ni njegov prethodnik Cesare Prandelli, nije bio "siromah", godišnje je zarađivao tri milijuna eura.

Rekorder je, Fabio Capello, Conteov bivši trener u Juventusu. Kao izbornik Rusije Capello zarađuje 9 milijuna eura. Rusi plaćaju najbolje, prije Capella, godišnje su sadašnjeg izbornika Srbije Dicka Advocaata plaćali sedam milijuna eura.

Iza Contea, na popisu najbolje plaćenih izbornika je Englez Roy Hodgson koji je ostao izbornik unatoč neuspjehu Gordog Albiona na SP-u u Brazilu. Da uspjeh nema veze s novcem pokazuje i plaća njemačkog izbornika Joachima Löwa koji ima plaću od 2,8 milijuna eura godišnje, a donio je "elfu" naslov svjetskog prvaka.

Novo ime, uz Contea, je i brazilski izbornik Dunga, koji je na tom mjestu naslijedio neuspješnog Luiza Felipea Scolarija. Dunga zarađuje 2,5 milijuna eura godišnje. Dali bi Brazilci puno više, samo da se domognu naslova prvaka, ono u čemu nisu uspjeli kod kuće. U Rusiji 2018. će imati novu priliku.

Šesti na listi je Nijemac Jürgen Klinsmann koji kao američki izbornik zarađuje 1,9 milijuna eura, a slijedi Francuz Didier Deschamps koji za vođenje Tricolora prima plaću od 1,8 milijuna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.