Sport

Nogomet

Lippi: Conte je najbolji izbor za Italiju

Lippi: Conte je najbolji izbor za Italiju

Kako donosi Goal.com, legendarni talijanski trener Marcello Lippi tvrdi da je Antonio Conte najbolji izbor da vodi reprezentaciju s kojom će se Hrvatska sučeliti u kvalifikacijama za Euro 2016.

"Savez je tražio trenera koji će malo prodrmati momčad, i uzeo je najboljega. Hvala i sponzorima koji su pomogli", rekao je Lippi, danas trener kineskog Guangzhou Evergranda, za Gazzettu dello Sport.

Conte je pobijedio snažnu konkurenciju.

"I Mancini, Spalletti, Allegri prije nego što je preuzeo Juventus, Guidolin, Zaccheroni... su dobri treneri, ali Conte će pružiti više uzbuđenja momčadi i navijačima. Vidim li u njemu sebe? Nije pošteno uspoređivati. Ja sam reprezentaciju preuzeo s 56 godina, nakon što sam u dva mandata (ukupno osam godina, nap. a.) s Juventusom osvojio sve. On je postao izbornik deset godina mlađi. ne kažem da je početnik, ali još je duga karijera pred njim. Ali nadam se da će nam rezultati biti isti...", rekao je Lippi aludirajući na to da je on s Italijom 2006. postao svjetski prvak.

Pred Conteom je težak zadatak podići momčad nakon kraha na SP-u.

"Ima dobar materijal, i stare i mlade igrače, ali treba vremena i strpljenja. Njegov će entuzijazam pobijediti sve dileme. Antonio je odlučan, ima ideje i za nekoliko mjeseci sve će biti puno ljepše nego što je bilo u Brazilu."

"Talijanski se nogomet nalazi u specifičnom trenutku: klubovi se bore i pokušavaju se nositi s bogatim Bayernom Realom, Barcelonom, Unitedom, Cityjem i PSG-om, i zbog toga pati i reprezentacija. Ali uvjeren sam da Conte ima dobar materijal i da će iskoristiti dobru kombinaciju svog Juventusa i mladića poput Verrattija, Darmiana i De Sciglia." zaključio je Lippi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.