Sport

Nogometni mercato

Službeno: Angel Di Maria potpisao za Man. United

Službeno: Angel Di Maria potpisao za Man. United

Manchester United je na svojoj službenoj stranici u utorak navečer potvrdio transfer Angela Di Marije iz Real Madrida.

Argentinski ofenzivac u poslijepodnevnim satima je prošao liječnički pregled u trening centru Carrington da bi navečer potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 75 milijuna eura što je najskuplji transfer u povijesti britanskog nogometa. Time je srušen rekord iz 2011. godine kad je Chelsea Liverpoolu platio 62 milijuna eura za Fernanda Torresa.

Ujedno je postao i peti najskuplji igrač u povijesti nakon Cristiana Ronalda, Garetha Balea, Luisa Suareza i Jamesa Rodrigueza, a Argentinac bi trebao zarađivati oko 375.000 eura tjedno.

Dodaju li se bonusi, plaća i drugi dodaci iznos cijelog transfera mogao bi se popesti na vrtoglavih 188 milijuna eura!

"Sretan sam što sam došao u Manchester United. Uživao sam u Španjolskoj i mnogo je klubova bilo zainteresirano za mene, ali United je bio jedini klub u koji sam htio otići", prvi su dojmovi Di Marije kao novog igrača 'crvenih vragova'.

"Louis van Gaal je fantastičan trener s puno uspjeha, impresioniran sam njegovom vizijom i predanošću da vrati klub u vrh, tamo gdje mu je i mjesto. Jedva čekam početi", dodaje Argentinac.

Poslom je bio zadovoljan i nizozemski strateg.

"Angel je svjetska klasa, ali najvažnije je to da je timski igrač. Ne sumnjamo u njegov talent, nevjerojatno je brz koji sije strah u svaku obranu. Njegovi driblinzi su užitak za gledati. Odlično je pojačanje za momčad."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.