Sport

Talijanska nogometna reprezentacija

Balotelli izostavljen s Conteovog popisa

Balotelli izostavljen s Conteovog popisa

Na početku kvalifikacija za Euro 2016., talijanski izbornik ne računa na Marija Balotellija. Italija je u skupini s Hrvatskom

Novi talijanski izbornik Antonio Conte izostavio je Marija Balotellija s popisa reprezentacije za kvalifikacijske utakmice u rujnu. Ekscentrični napadač očito nije po ukusu bivšeg Juventusovog trenera koji je na izborničkoj poziciji naslijedio Cesarea Prandellija. Ili se samo radi o Conteovim "odgojnim mjerama" prema napadaču "azzurra".

Balotelli je prošlog tjedna prešao iz Milana u Liverpool, nakon što je već u Engleskoj igrao za Manchester City. Nastupio je ovog ljeta i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, bio član momčadi koja nije uspjela proći prvi krug. Umjesto Balotellija, poziv je dobio El Shaarawy koji je dosad bio član mlade reprezentacije.

Italija je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. u skupini s Hrvatskom. U rujnu će prvo odigrati prijateljsku utakmicu protiv Nizozemske, a onda kvalifijacije otvara protiv Norveške.

Sastav:

Vratari: Buffon (Juventus), Padelli (Torino), Perin (Genoa), Sirigu (Paris Saint Germain);

Obrana: Astori (Roma), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), Paletta (Parma), Ranocchia (Inter);

Vezni red: Candreva (Lazio), Darmian (Torino), De Rossi (Roma), De Sciglio (Milan), Florenzi (Roma), Giaccherini (Sunderland), Maggio (Napoli), Marchisio (Juventus), Parolo (Lazio), Pasqual (Fiorentina), Poli (Milan), Verratti (Paris Saint Germain);

Napadači: Destro (Roma), El Shaarawy (Milan), Giovinco (Juventus), Immobile (Borussia Dortmund), Osvaldo (Inter), Zaza (Sassuolo).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.