Sport

Nogomet, Serie A

Walter Mazzarri: Inter može oponašati Barcelonu

Walter Mazzarri: Inter može oponašati Barcelonu

Walter Mazzari, trener milanskog Intera, vjeruje kako njegova momčad ima sve s čim bi oponašala Barcelonu i vratila tradiciju pobjeđivanja u bliskoj budućnosti, piše Goal.com.

Katalonski klub je početkom stoljeća imao problema, ali se postupno okrenuo pobjedničkim igrama za vrijeme Franka Rijkaarda prije nego je Pep Guardiola preuzeo momčad. Katalonski trener je vodio momčad u jednom od najvećih razdoblja kluba, u sezoni 2008./2009. klub je osvojio tri trofeja.

Inter je tri trofeja osvojio 2010. godine pod vodstvom Josea Mourinha, ali je u posljednje dvije sezone završio na devetom, odnosno petom mjestu.

Momčad s Giuseppe Meazze je još uvijek u prijelaznoj fazi kod Mazzarija, a ovog ljeta su stigli Nemanja Vidić, Yann M'Vila i Dani Osvaldo, a Mazzari vjeruje da se klub može vratiti na staru slavu.

"Naš projekt s vremenom ide prema naprijed," kazao je na skupu održanom na milanskom sveučilištu.

"Novi krug je tek započeo i nitko nije napomenuo da igramo s četvoricom mladih igrača. Baš kao što se dogodilo i Barceloni, i mi ćemo se vratiti pobjedama. U napoliju sam demonstrirao svoju sposobnost iznošenja projekta. Nadam se ulasku u Ligu prvaka ove sezone.

Dok je Inter snažno preoblikovao svoju momčad za vrijeme prijelaznog roka, Mazzari je tvrdio da potpisivanje velikih imena nije jedini ključ uspjeha, već da cijela momčad mora naporno raditi da dosegne trofeje.

"Morate pronaći kvalitetu kroz rad. Veliki transferi nisu jedini put do velike momčadi."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.