Sport

Tenis

Federer: Stvar je vrlo jednostavna, Čilić je odigrao odlično

Federer: Stvar je vrlo jednostavna, Čilić je odigrao odlično

Osvajač 17 Grand Slam naslova Švicarac Roger Federer, nakon poraza u polufinalu US Opena od Marina Čilića, izjavio je da je Čilić odigrao odlično.

Najbolji hrvatski tenisač bio je u briljantnom izdanju i za pobjedu u tri seta trebao je samo jedan sat i 44 minute. Čilić je bivšem svjetskom broju jedan očitao pravu lekciju, iako je prije ovog meča pet puta gubio u mečevima s Federerom.

Što se je dogodilo, pitali su novinari.

"Možda ja nisam imao svoj najbolji dan, ali stvar je vrlo jednostavna, Čilić je odigrao odlično", izjavio je Federer na konferenciji za novinare.

Da li ste osjećali umor od prethodnog meča protiv Monfilsa, koji ste dobili u pet setova?

"Ne, nisam bio umoran, osjećao sam se dobro", dodao je Federer.

Kad ste gubili 0-2 u setovima, da li ste mislili da možete napraviti preokret kao protiv Monfilsa, zanimalo je novinare.

"Ovaj puta nisam imao toliko samopouzdanja jer je Čilić bio agresivan, odlično je servirao, puno je riskirao. Ali to nije od jučer, Čilić već dugo jako dobro servira. Nisam sretan kako sam vraćao njegove servise, posebno kad je u pitanju prvi servis. Ali kada lopte idu tako brzo i tako blizu linija, onda i ne možete puno napraviti. Svaka mu čast", rekao je Federer.

Prošlo je gotovo deset godina otakako se za Grand Slam naslov neće boriti Roger Federer, Rafael Nadal ili Novak Đoković. Posljednji put da barem jedan od spomenutog trojca nije bio u finalu dogodilo se u siječnju 2005. u Melbourneu, kad je u finalu Australian Opena Rus Marat Safin svladao Australca Lleytona Hewitta.

"Mislim da je to dobro za tenis da se pojavljuju nova lica u završnicama velikih turnira. Što se tiče tenisa i sporta uopće ovo je velika stvar za Hrvatsku i Japan", zaključio je Federer.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.