Sport

Nogomet

AZ Alkmaar i dalje bez Van Bastenova nasljednika

AZ Alkmaar i dalje bez Van Bastenova nasljednika

Saga oko trenera nizozemskog nogometnog prvoligaša AZ Alkmaara nakon ostavke Marca van Bastena (49) nastavlja se jer je njegov bivši asistent Alex Pastoor podnio ostavku nakon samo dva dana provedenih na toj dužnosti zbog neslaganja s upravom kluba oko novog ugovora.

Bivši najbolji europski igrač Van Basten ranije je ovoga tjedna odlučio odstupiti s mjesta prvog trenera u Alkmaaru zbog stresa, te je odlučio nastaviti raditi u klubu kao pomoćni trener i tako zamijeniti pozicije s Pastoorom. No, Pastoor je odbio ponuđeni mu ugovor.

"Posljednjih dana imali smo nekoliko razgovora s Alexom kojemu smo ponudili poboljšani ugovor, ali on ga je odbio. Tijekom posljednjeg razgovora došli smo do zaključka da je najbolje da se raziđemo", izjavio je tehnički direktor kluba Earnest Stewart.

Iz AZ-a su objavili kako će u što skorijem roku imenovati novog glavnog trenera.

Van Basten je stigao u Alkmaar početkom ove sezone kada je potpisao ugovor na dvije godine, no podnio je ostavku nakon samo pet kola. Ovoga ljeta preminuo mu je otac nakon čega je imao problema sa srcem, te je bio bolestan oko tri tjedna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.