Sport

Nogomet, Liga Prvaka

Uefa: Prvaci moraju biti nositelji Lige prvaka

Uefa: Prvaci moraju biti nositelji Lige prvaka

Kako prenosi Goal.com, odbor za klupska natjecanja Uefe preporučit će Izvršnom odboru europske krovne organizacije promjenu određivanja nositelja za skupine Lige prvaka.

Tako bi pobjednik Lige prvaka bio u prvoj jakosnoj skupini zajedno sa prvacima sedam zemalja koje imaju najjači koeficijente.

To znači da se ne može više ponoviti slučaj iz ove sezone kada je engleski prvak Manchester City bio u drugoj jakosnoj skupini, dok je Arsenal, koji je završio četvrti u Premiershipu i igrao je kvalifikacije za Ligu prvaka, imao status nositelja.

O ovm prijedlogu će Uefin Izvršni odbor raspravljati na jednom od skorašnjih sastanaka.

"U nogometu se pobjeđuje, tako je u Francuskoj, tako je u Engleskoj. teško je ljudima shvatiti da prvak temlje je u slabijoj jakosnoj skupini nego trećeplasirana momčad lige," kazao je za Sky Sports Gianni Infantino, glavni tajnik Uefe.

Tako su za ovu sezonu u prvoj jakosnoj skupini bili Real Madrid (branitelj naslova), Barcelona, Bayern, Chelsea, Sporting, Atletico Madrid, Arsenal i Porto, odnosno tri kluba iz Španjolske, dva iz Engleske i Portugala i jedan iz Njemačke.

Kada bi se usvojio novi prijedlog, onda bi, osim branitelja naslova, u prvoj jakosnoj skupini (prema sadašnjoj situaciji) bili prvaci Španjolske, Engleske, Njemačke, Italije, Portugala, Francuske i Rusije.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.