Sport

Taekwondo

Taekwondo: Lucian Jerak prvak Hrvatske

Taekwondo: Lucian Jerak prvak Hrvatske

Na Juniorskom prvenstvu hrvatske održanom u Rugvici sudjelovalo je oko 170 natjecatelja iz 50 klubova. Taekwondo klub Zadar predstavljali su tri juniora, Lucian Jerak, Mirko Ivan Čolina i Šime Ivković. Svojim radom doveli su Klub na visoko OSMO MJESTO u ekipnom poretku Juniora.

ŠIME IVKOVIĆ i MIRKO IVAN ČOLINA nastupili su u kategoriji - 68 kg, nisu prošli prvo kolo. Šime je imao Josipa Jurka, a Mirko Jakova Svalinu (obojica iz TK Marjan) za protivnike. Ispalo je da su dobili najjače protivnike jer su se njih dvojica kasnije našli u finalu i pobijedio je Jakov Svalina, pa je našima to mala utjeha.

LUCIAN JERAK je nastupio u kategoriji - 48 kg. U prvom kolu bio je slobodan i kako u toj kategoriji nema puno natjecatelja u finalu se sukobio sa Romanom Mujkanovićem (TK MTA) koji je u finale došao preko Lovre Štefanca. Borba je bila u početku u korist protivnika, ali ubrzo se Lucian pribrao, izjednačio, poveo i tako borbu odnio u svoju korist (9:7) i osvojio PRVO MJESTO i ZLATNU MEDALJU i postao Juniorski prvak Hrvatske. Ovo je Lucianova peta uzastopna pobjeda i pet osvojenih turnira u prvoj juniorskoj godini, pa bez obzira na broj protivnika potvrđuje svoju kvalitetu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.