Sport

Nogomet, Primera

Torres: Spreman sam za debi protiv Reala

Torres: Spreman sam za debi protiv Reala

Fernando Torres sletio je na madridski aerodrom Barajas iz Dubaija te je nastavljena 'El Ninomanija' u madridskom Atleticu našeg Marija Mandžukića.

Nekadašnji (a kako stvari stoje i sadašnji) idol navijača rojiblancosa odmah dao do znanja kako želi igrati što prije, a kako je Diegu Simeoneu dostupan tek od 5. siječnja jer tada počinje prijelazni rok u Italiji, prva sljedeća utakmica je veliki madridski derbi s Realom u Kupu kralja 7. siječnja na Vicente Calderonu. Kakva grandiozna kulisa za povratak El Nina u svoj klub!

"Moj debi za Atletico u gradskom derbiju je 'Božja volja', ali želim da svi znaju da sam potpuno spreman zaigrati. Želim uživati u ovim najljepšim trenucima za klub u njegovoj povijesti i dati sve od sebe, kao što sam to i prije činio. Sretan sam, uzbuđen i veselim se utakmicama," rekao je Torres, poručivši tako jasno Simeoneu da može odmah računati na njega, ali i suigračima kako je spreman nastaviti tamo gdje je stao kada je 2007. odlazio kao ikona kluba.

S obzirom da se na Torresa može gledati kao podršku, ali i konkurenta našem Mariju Mandžukiću, bit će vrlo zanimljivo vidjeti za koju će se startnu postavu 'Cholo' odlučiti u spomenutom dvoboju.

Torres se posebno osvrnuo i na navijače Atletica: "Nisam im nikada imao puno toga za reći, oni su govorili sve. Njihova ljubav prema meni uvijek je bila neproporcionalna jer toliko toga nikada nisam mogao dati klubu," emotivan je bio napadač.

"Ja klub poznajem, ali ne poznajem ovu pobjedničku momčad te se nadam da će mi suigrači pomoći da se što prije uklopim. Stalno sam u kontaktu sa Simeoneom i nekima od novih suigrača i jedva čekam da prestanem pričati i počnem igrati!"

Predsjednik Atletica Enrique Cerezo također nije krio euforiju.

"Otkrit ću vam nešto. Simeone nas gotovo nikada ništa ne traži, no inzistirao je na dovođenju Fernanda Torresa. Nije bilo lako ispuniti mu tu želju, no uspjeli smo. Ovo je prekrasan i vrlo važan dan za naš klub."

Cerezo je otkrio i kako funkcionira razmjena s Milanom, u kojoj je Torres posuđen Atleticu, dok Alessio Cerci također odlazi na posudbu, ali u suprotnom smjeru.

"Milan plaća Torresa, a mi plaćamo Cercija, no moram reći da s Fernandom nisam uopće pričao o financijama, već smo pričali iz srca. Sretan je i uzbuđem, kao i naši navijači."

Za kraj je poentirao: "U 2014. godini osvojili smo prvenstvo, zamalo smo osvojili i Ligu prvaka, te smo uzeli i španjolski Superkup, a s dolaskom Torresa stavili smo šlag na tortu!"


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.