Sport

Nogomet, Premiership

Rodgers: Ova momčad može osvojiti Premier ligu

Rodgers: Ova momčad može osvojiti Premier ligu

Menadžer Liverpoola Brendan Rodgers uvjeren je da vodi skupinu igrača koja ima potencijal osvojiti naslov prvaka Engleske, ako ostane i sljedeće sezone u ovom sastavu, a da je ovogodišnji podbačaj u prvenstvu logična posljedica svih promjena u momčadi.

Nogometaši Liverpoola su prošle sezone već gotovo imali ruke na peharu namijenjenom prvaku Engleske, ali onda su neobjašnjivo potonuli u samoj završnici Premier lige te prepustili naslov Manchester Cityju. Menadžer Brendan Rodgers, koji je zbog prošlogodišnjih rezultata stekao naklonost Liverpoolovih navijača, ove se sezone našao na udaru kritika. Liverpool je daleko od borbe za naslov, na osmom mjestu sa 17 bodova zaostatka za vodećim Chelseajem, pa je upitno hoće li "crveni" izboriti nastup u nekom od europskih natjecanja za sljedeću sezonu.

No, menadžer Liverpoola uvjeren da je okupio momčad koja već sljedeće sezone može konkurirati za naslov koji u Liverpool nije stigao još od 1990. godine.

"Znao sam da će ova sezona biti teška. S toliko promjena u momčadi i svime što se dogodilo, bilo je realno za očekivati da se nećemo moći boriti za naslov prvaka", rekao je Rodgers u četvrtak na konferenciji za novinare uoči subotnjeg sraza s drugoligašem Boltonom u FA Cupu na Anfieldu.

Liverpool je uoči sezone ostao bez najboljeg igrača i strijelca Luisa Suareza koji je prodan Barceloni, Daniel Sturridge je zbog brojnih problema s ozljedama više vremena proveo izvan terena nego na njemu, a pojačanja, među njima i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, nisu se uklopila onako brzo kako su to navijači očekivali. Ipak, neke naznake poboljšanja postoje, s obzirom na to da Liverpool od početka prosinca ne zna za poraz ni u jednom od natjecanja u kojima sudjeluje.

"Ove sezone je cilj ostati među četiri najbolje momčadi, uklopiti nove igrače i dati im vremena da se razvijaju te ostvariti što bolje rezultate u kup natjecanjima", otkrio je Rodgers svoj plan za sezonu koja je u tijeku, a onda ambiciozno najavio velike stvari za sljedeću sezonu:

"Igrači će se bolje upoznati, stvoriti kemiju u momčadi, a uspjeh u kup natjecanjima može nam biti dodatni stimulans. Vjerujem da ova momčad može osvojiti Premier ligu", istaknuo je vječiti optimist Rodgers.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.