Sport

Nogomet, La Liga Primera

Mandžukić pod velikim pritiskom: je li zaista krivac za Atleticove probleme?

Mandžukić pod velikim pritiskom: je li zaista krivac za Atleticove probleme?

Stvari su krenule lošim tijekom nakon slabe predstave cijele momčadi kod Bayera u Ligi prvaka. Simeone je tada krivnju svalio na Mandžukića.

Najbolji dani dosadašnjeg dijela sezone Marija Mandžukića u madridskom Atleticu trenutno su iza njega. Već posljednje dvije utakmice trener Diego Simeone drži ga na klupi i tek ga u drugom dijelu uvodi u igru, analizira Goal.com.

Protiv Seville (0:0) je dobio 15 mniuta, protiv Valencije (1:1) pola sata. Da Mandže nema u početnom sastavu rojiblancosa dvije utakmice zaredom, nije se još dogodilo otkad je već po dolasku postao prvi 'Cholov' izbor u napadu. Povjerenje Argentinca sada je dobio Fernando Torres ispred hrvatskog reprezentativca.

Mandžukić je zabio 12 pogodaka u prvenstvu, tek je Griezmann zabio dva više. To je jako dobra brojka za Hrvata u prvoj sezoni u novom klubu, s tim da je efikasan bio i u drugim natjecanjima, te ukupno već ima 20 golova u crveno-bijelom dresu. Mandžin 'pad' započeo je nakon odlične partije protiv Almerije kada je zabio iz jedanaesterca, te još dvaput asistirao.

Potom je stigao dvoboj s Bayerom u Leverkusenu (0:1) u Ligi prvaka. Mandžukić nije uspio stvoriti nikakvu opasnost pred vratima Nijemaca, te se utopio u sivilo momčadi koje su mediji iznijeli u prvi plan. No, Simeone je svoju ljutnju fokusirao na Hrvata. Od tada, nije mu bio u početnoj postavi ni u jednoj od prvenstvenih utakmica spomenutih na početku.

Sada je centarfor već tri utakmice bez pogotka te, iako ima podršku navijača, nema više prednost pred Torresom, dok je pozicija 'druge špice' Griezmanna neupitna. Mandžo je sada kompromitiran od strane Simeonea, a Argentinac je taj koji ima glavnu riječ. 

Koji su razlozi Mandžukićeve lošije forme? To nije sasvim jasno, no logično je pretpostaviti kako se radi i o određenom 'zamoru materijala'. Način igre Atletica zahtjeva veliko trošenje energije, pogotovo u napadu gdje se Mandžukić lavovski bori s protivničkim braničima, a ujedno je i prva linija pritiska na protivnike kada oni imaju loptu u posjedu. Njegov stil igre sjajno se uklapa u Simeoneov sistem, iznimno se mnogo 'troši' jer ima nevjorojatne fizičke predispozicije, ali hrvatski napadač ipak nije stroj...

Otkad je Mandžukić u problemima, muči se i Atletico. U tri utakmice postigli su samo jedan pogodak i nisu nikoga pobijedili. Vremena da se stvari poprave ima. Slijedi gotovanje kod Espanyola u Primeri, a onda je na redu krucijalni uzvrat osmine finala Lige prvaka s Bayerom na Vicente Calderonu. Dotad se mora riješiti 'problem Mandžukić', a to bi onda trebalo dati i pomak na rezultatskom planu momčadi.

U svakom slučaju, Mandžukićevo 'hlađenje' na klupi i prebacivanje krivice za loše predstave kluba na hrvatskog igrača, u svakom su slučaju nepravedan potez Simeonea. S obzirom na sve što je pokazao od svog dolaska, Mandžo to uopće nije zaslužio...


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.