Sport

Košarka, NBA

NBA: Bosh će biti spreman za sljedeću sezonu

NBA: Bosh će biti spreman za sljedeću sezonu

Krilni igrač Miami Heata Chris Bosh (30), kojemu je prošlog mjeseca dijagnosticirana plućna embolija, bit će u potpunosti spreman za sljedeću sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, objavili su aktualni NBA doprvaci.

"Očekujemo kako će se Chris Bosh u rujnu vratiti treninzima pod punim opterećenjem. Tijekom ožujka ćemo napraviti dodatne pretrage i ako rezultati budu dobri, on će moći početi raditi na fizičkoj pripremi", objavila je liječnička služba Heata.

Bosh se u ponedjeljak obratio navijačima Miamija u dvorani uoči susreta protiv Boston Celticsa.

"Drago mi je da sam se vratio ondje gdje pripadam, ali znam da moram biti strpljiv i ne gledati previše u budućnost. Vjerojatno sam tri tjedna igrao s krvnim ugrušcima u plućima, jer je bilo dana kada sam se osjećao odlično i dana kada sam se osjećao loše", rekao je Bosh.

Bosh je u Miami stigao u ljeto 2010. godine iz Toronto Raptorsa, te je s LeBronom Jamesom i Dwyaneom Wadeom tvorio "veliki trojac" s kojim je Heat igrao četiri finala zaredom (2011-2014) osvojivši dva naslova prvaka 2012. i 2013. godine.

Prošloga ljeta Miami je napustio James, koji se vratio u Cleveland, a momčad Heata je trenutačno na devetom mjestu Istoka s omjerom pobjeda i poraza 28-35, te se bori za plasman u doigravanje.

Prije bolesti zbog koje će propustiti ostatak sezone Bosh je prosječno postizao 21.1 koševa uz 7.0 skokova.

Po završetku ove sezone Bosh će imati status slobodnog igrača.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.