Sport

Nogomet, Serie A

Vrijednost Lazijeve momčadi porasla za 80 milijuna eura

Vrijednost Lazijeve momčadi porasla za 80 milijuna eura

Lazio je ove sezone pravi zlatni rudnik, a kako se prvenstvo bliži kraju čini se kako će se konačna vrijednost momčadi udvostručiti!

Biancocelesti su na samom početku prvenstva procijenjeni na oko 140 milijuna eura, no kako je momčad igrala sve bolje i bolje (a to čine i dalje!) vrijednost igrača je rasla. Sada je procjena kako svi igrači vrijede oko 220 milijuna eura - što znači porast od čak 80 milijuna eura!

Lazio je sada treći na ljestvici, ima 52 boda, samo bod više ima drugoplasirana Roma i najveći motiv lazialima biti će dostići i prestići najomraženijeg mogućeg protivnika. Uz to će, vrlo vjerojatno, izboriti i Ligu prvaka. Ti bi rezultati samo mogli podići cijenu većini igrača, pa bi momčad na kraju sezone lako mogla i udvostručiti svoju vrijednost!

Na početku nitko nije očekivao da će igrači Stefana Piolija tako savršeno 'kliknuti' i odraditi sezonu u kojoj im ne gine nagrada na najugodnije iznenađenje. No još je fascinantniji podatak da praktički svaki Lazijev igrač vrijedi više nego na početku sezone.

Tako prvo ime biancocelesta, Brazilac Felipe Anderson (21) sada vrijedi najmanje 40 milijuna eura, a Lazio je za njega Santosu platio 'samo' devet milijuna eura! Argentinca Lucasa Bigliju (29) doveli su u ljeto 2013. iz Anderlechta za 5.5 milijuna eura, a on danas vrijedi 25 milijuna! Pogodili su i sa Stefanom de Vrijem (23), Feyenoordu su ga platili 7.5 milijuna eura, a za nadarenog nizozemskog braniča menadžer Manchester Uniteda Louis Van Gaal spreman je ponuditi i 20 milijuna eura! Antonio Candreva (28) 'duša' je ove momčadi Lazija, a za njega su Udineseu platili samo 1.7 milijuna eura. Ne treba naglašavati kako Candreva danas vrijedi 25 milijuna eura, a ta će cifra do kraja sezone još rasti... Reprezentativac BiH Senad Lulić (29) u Lazio je stigao još 2011. godine iz švicarskog Young Boysa za tek tri milijuna eura, a danas je procjena kako bi biancocelesti za njega mogli dobiti najmanje 14 milijuna!

Sve u svemu, Lazio bi na kraju sezone mogao vrijediti dvostruko više nego na startu, no čini se kako ipak neće odmah u 'rasprodaju' jer žele ostaviti traga u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.