Sport

Nogomet, Kvalifikacije za EP

Ivanković: Modrić je igrač bez kojeg se ne može

Ivanković: Modrić je igrač bez kojeg se ne može

Dva su dana do kvalifikacijske utakmice s Norveškom, a izbornik Niko Kovač je u problemima. Najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić je virozan i trenira po posebnom programu, suigrač iz veznog reda Mateo Kovačić je ozlijeđen, a strijelci na posljednjim utakmicama ne zabijaju često.

Bivši izbornik Irana i pomoćnik Ćire Blaževića iz brončanog doba Vatrenih, Branko Ivanković ne vidi to kao problem.

Vrlo rijetko je situacija u momčadi idelana. Uvijek ima ozlijeđenih, kartoniranih i igrača koji nisu u formi. Ne treba puno očajavati zbog ove situacije, bez obzira što su to nama značajni igrači, jer imamo dobar roster nogometaša koji mogu adekvatno zamjeniti onga koji neće igrati", poručio je Ivanković. A pod tim upitnikom je i Luka Modrić za kojeg je Ivanković još u kolovozu davne 2007. tvrdio:

"Po mojoj procjeni Luka Modrić među pet najboljih igrača u svijetu", tako je prije osam godina govorio Ivanković, a mnogi su na tu izjavu samo mahnuli rukom, a danas je Luka u Realu. Iako je Modrić nakon 114 dana bez nogometa i dalje glavni veznjak Kraljevskog kluba, nakon tri nepune utakmice, vidljivo je da mu nedostaje kontinuiteta i netjecateljskog ritma.

"Teško mogu doći u formu nakon dvije utakmice, jasno je to Ancelottiju i drugim trenerima, ali je isto tako jasno da je to igrač bez kojeg se ne može igrati. Ako bude zdrav Luka će sam inzistirati da igra, a koliko će izdražati to će se procjeniti na samoj utakmici. Ta je momčad sedam-osam godina zajedni neće se niša poremetiti što je Modrić propustio nekoliko treninga", smatra Ivanković."Kako god bilo, Norveškoj se na Maksimiru ne piše dobro", optimistićno će Ivanković.

"U Zagrebu se moramo postaviti s puno sampouzdanja i vjere ali i kao reprezentacija koja je domaćini koji su u posljednjih 25 godina bolja od Norveške. Nema razloga za neki strah i da budemo na oprezu", rekao je bivši trener Dinama. Osvrnuo se Ivanković i na ulazak predsjdenika Davora Šukera u IO UEFA-e.

To je sjajna stvar. Možda netko sad misli da će biti neke direktne koristi, no toga neće biti. Šuker će biti na izvoru informacija i na taj naćin može pomoći našem nogometu. To je važno i zbog nas trenera i sudaca koji želimo napredovati i zato je važno da imamo svojeg čovjeka u tom visokom tijelu. Nama je veliki problem 'putovnica' jer nemamo tu snagu i lobi koji stoji iza nas", zaključio je na kraju Branko Ivanković.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.