Sport

Nogomet, Liga Prvaka

PSG bez četvorice čeka Barcu, Bayern gostuje u Portu

PSG bez četvorice čeka Barcu, Bayern gostuje u Portu

Nogometaši Paris St Germain i Barcelone u srijedu će u Parizu odmjeriti snage u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka, dok se u drugom susretu večeri sastaju Porto i Bayern.

Sudar PSG-a i Barcelone bit će repriza četvrtfinala iz 2013. godine kada je katalonski sastav prošao DALJE zbog više postignutih golova u gostima. U Parizu je bilo 2-2, a u Barceloni 1-1. Isti rivali sastali su se i ove sezone u skupini. PSG je na Parku prinčeva pobijedio 3-2, dok je Barca slavila na Camp Nou 3-1.

Parižani su posljednji put bili u polufinalu elitnog natjecanja 'Starog kontinenta' prije točno 20 godina kada ih je eliminirao Milan, dok je Barca osmi put u nizu među osam najboljih klubova Europe. katalonci su prošle sezone propustili priliku sedmi put uzastopce igrati u polufinalu kada ih je izbacio Atletico Madrid.

Francuski prvak će biti oslabljen neigranjem četvorice važnih igrača. Zlatan Ibrahimovic i Marco Verratti su suspendirani, dok su David Luiz i Thiago Motta otpali zbog ozljeda.

"Već smo pokazali da ove sezone da možemo pobijediti Barcelonu. Imamo dosta problema s ozljedama i morat ćemo odigrati više od svojih mogućnosti," kazao je trener pariškog sastava Laurent Blanc.

Njegov kolega na drugoj strani Luis Enrique nema većih briga oko izostanaka. Neće biti suspendiranog Daniela Alvesa, a upitan je nastup Thomasa Vermaelen. Međutim, udarni trio Messi - Suarez - Neymar je spreman za pariški dvoboj. Od prve minute bi trebao startati i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.

"PSG je kvalitetan sastav i morat ćemo smanjiti greške na minimum. Vrebat će svoju priliku i veoma su opasni," kazao je Enrique.

U drugom susretu večeri jedan od glavnih kandidata za europsku krunu Bayern gostuje kod Porta. Njemački prvak dolazi na Dragao bez Arjena Robbena, Francka Riberyja, Bastiana Schweinsteigera, Davida Alabe, Medhija Benatije i Javia Martineza.

"Znamo što nas čeka u Portu. Neće biti lako jer je Porto godina u europskom vrhu," kazao je izvršni predsjednik bavarskog kluba Karl-Heinz Rummenigge.

Porto i Bayern su međusobno igrali pet puta i Portugalci su slavili samo jednom, u finalu Kupa prvaka 1987. godine kada je susret prelomila glasovita peta Rabaha Madjera.

"Svi pamtimo taj sjajan pogodak. No, bilo je to davno. Bayern je favorit. Međutim, u dobroj smo formi i prvi put ove sezone posve smo spremni bez nekih većih problema," kazao je Portov strateg Julen Lopetegui.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.