Sport

Nogomet, Premiership

Fabregas: Mourinho je imao savršen plan za Manchester United

Fabregas: Mourinho je imao savršen plan za Manchester United

Cesc Fabregas pohvalio je svog trenera Josea Mourinha za odlično postavljenu taktiku kojom je Chelsea pobijedio Manchester United 1:0.

Pogotkom Edena Hazarda londonski klub je stvorio prednost od 10 bodova i u slučaju pobjeda u sljedeće dvije utakmice (Arsenal i Leicester), Chelsea bi osvojio naslov prvaka Engleske.

Mourinhova momčad imala je samo 29,7 posto posjed lopte, a Fabregas je pohvalio odluku menadžera da braniča Kurta Zoumu postavi u momčad kako bi na sredini terena pazio na Marouanea Fellainija.

"Trebali smo nekoga da pazi na Fellainija, pogotovo na njegove duge lopte i zbog toga smo promijenili stil igre. Smatram da je Zouma odlično obavio posao," kazao je Fabregas za klupsku internetsku stranicu.

"On je središnji branič, ali može po potrebi odigrati i u sredini veznog reda. Vrlo dobro je odigrao u finalu Liga kupa protiv Tottenhama, protiv West Hama i sada za vikend. Da sam ja igrao na njegovom mjestu, malo bih se više mučio s visokim loptama i fizičkim dijelom igre. Zato je Mourinho to što je i pobjeđuje kada mora. Plan je uspio."

"Kada pobjeđujete, onda je uvijek posao dobro napravljen, pogotovo ako je to Manchester United. Znali smo da si ne možemo priuštiti poraz, jer su oni iza nas i nismo im htjeli pružiti nadu."

Sljedeću utakmicu Chelsea gostuje na Emiratesu u nedjelju kod drugoplasiranog Arsenala, a pobjedom bi povećali šanse da tri dana kasnije kod kuće pobjedom nad Leicesterom dođu do naslova.

"Imamo 10 bodova prednosti i neželimo Arsenalu dati nadu da mogu do naslova. Teško je igrati na Emiratesu. Želimo što prije doći do naslova. Oni čekaju pet, ja 27 godina."

Goal.com/ezd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.