Sport

Jedrenje, klasa 470

Sjajnim jedrenjem u Hyeresu Fantela i Marenić osigurali su pobjedu

Sjajnim jedrenjem u Hyeresu Fantela i Marenić osigurali su pobjedu

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić osigurali su pobjedu na Svjetskom kupu u u klasi 470 u francuskom Hyeresu dan prije finala.

Sjajnim jedrenjem u Hyeresu Šime Fantela i Igor Marenić osigurali su pobjedu već uoči sutrašnjeg plova za odličja za deset najboljih. Imaju 25 negativnih bodova manje od drugoplasiranih Britanaca Patiencea i Willisa, što znači da bi i da ne nastupe u finalu bili prvi, što dovoljno govori o dominaciji našeg dvojca.

"Danas je bio najteži dan regate, i zbog uvjeta na moru i zbog kontroliranja konkurencije. Puhalo je desetak čvorova s teškim valom, ali mi smo imali odlične starteve i dobru brzinu. Osigurali smo ukupnu pobjedu prije finala i presretni smo", kazao je Igor Marenić.

Za finale su se izborili i Milan Vujasinović i Ivan Kljaković Gašpić u Finnu, i to kao peti i šesti.Milan se čini se specijalizirao za ubacivanje u top deset zadnjeg dana flotnog jedrenja, a identična je situacija bila na regati Europskog kupa u Palma de Mallorci, kada je zadnjeg dana uspio doći do finala, isto je napravio danas u Hyeresu. Peto i drugo mjesto katapultirali su ga na peto mjesto ukupnog poretka, jedno ispred Ivana Kljakovića Gašpića. Za postolje hrvatski dvojac ima minimalne šanse, s obzirom na bodovno stanje, međutim činjenica da su opet u finalu, u samom vrhu, je naravno vrhunski rezultat. Pobjedu je praktički osigurao Britanac Giles Scott.

Nažalost, Tonči Stipanović u klasi Laser naknadno je zbog povrede pravila diskvalificiran u osmom plovu regate, pa je izgubio vodstvo. Daniel Mihelić završio je natjecanje na 29. mjestu, a Filip Jurišić na 31.Tina Mihelić u Laser Radialu zauzela je 20. mjesto, Pavle Kostov i Petar Cupać u 49eru 22., Luka Mratović na dasci je 34.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.