Sport

Nogomet, Primera

Barcin trojac MSN juri prema 'stotki' i novom rekordu

Barcin trojac MSN juri prema 'stotki' i novom rekordu

Nema kraja rekordima Lionela Messija u dresu Barcelone. Sada je na pragu da, zajedno sa svojim suigračima iz napada Neymarom i Luisom Suarezom, sruši jedan interni, klupski.

Naime, Barcina 'tri tenora' su dosad postigla zajedno čak 97 pogodaka ove sezone u svim natjecanjima (Messi 47, Neymar 31, Suarez 19), te ih samo još dva gola dijele od izjednačenja rekorda Messija sa Thierryjem Henryjem i Samuelom Eto'om iz sezone 2008./2009, a tri od 'okruglih' 100!

Barca je te sezone 2008./2009. osvojila Ligu prvaka, prvenstvo i Kup kralja, a tri su sjajna napadača ovako raspodijelila 99 pogodaka: Messi 38, Eto'o 36, Henry 26.

Doduše, u posljednjoj Guardiolinoj sezoni 2011./2012. tri su najefikasnija igrača Barce postigla i više pogodaka, ukupno 103, no tada nije bila riječ samo o napadačima, a sve je na svojim 'plećima' nosio Messi. Tada je zabio 73 pogotka u sezoni, a po 15 su dodali Alexis Sanchez i Cesc Fabregas.

No, i taj će rekord sasvim sigurno skinuti Messi, Suarez i Neymar ove sezone. Njihov učinak je još senzacionalniji ako se sjetimo da je Suarez počeo igrati tek od El Clasica u Madridu krajem listopada, jer je na snazi bila Fifina kazna zbog 'kanibalskih' poriva Urugvajca.

Blizu učinka napadača iz sezone 2008./2009. stigao je i trojac Messi - David Villa - Pedro Rodriguez u sezoni 2010./2011. sa ukupno 98 pogodaka (Messi 53, Villa 23, Pedro 22), a zanimljivo je kako su, isto kao i Messi, Henry i Eto'o tri sezone prije, i te sezone predvodili Barcu do osvajanja Lige prvaka. Što će nekome sugerirati da se novim rekorderima (možda već nakon ogleda s Getafeom koji se igra u utorak u 20 sati) smiješe nove velike stvari na kraju sezone.

No, prvo treba preskočiti Pepov Bayern, a upravo je on bio strateg koji pod kojim su Messijeve 'trojke' blistale i dvaput osvajale Ligu prvaka.

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.