Sport

Nogometni mercato

United sprema 137 milijuna eura za Garetha Balea

United sprema 137 milijuna eura za Garetha Balea

Ovog ljeta mogao bi se dogoditi najveći transfer svih vremena. Ponovno bi u glavnoj ulozi bio Gareth Bale, čiji je dolazak iz Tottenhama Real platio 94 milijuna eura.

Manchester United spreman je srušiti rekordni transfer i ponuditi za Garetha Balea čak 137 milijuna eura! To iznosi "okruglih" 100 milijuna funti, koji, preračunati u eure, daju još monstruozniji iznos.

Prošlog ljeta United je srušio rekord u transferima Premier lige, ali dolazaka Angela Di Marije za 75 milijuna eura čini se "sitniš" u odnosu na iznos koji će crveni vragovi izbrojati za Velšanina.

Odakle Unitedu novac? Klub s Old Trafforda od 1. kolovoza mijenja dobavljača opreme, Adidas će u deset godina platiti ukupno milijardu i 25 milijuna eura! Sprema se i dodatna zarada od ulaska u Ligu prvaka, očekuje se povećanje prihoda od oko 140 milijuna eura. Pa će se, eto, naći nešto i za Baleova dolazak.

Velški reprezentativac ove sezone našao se na udaru kritika, a Unitedova ponuda sigurno bi bila u kategoriji onih koje se "ne odbijaju". United se već dugo zanima za Balea, htio ga je dovesti još 2007. godine iz Southamptona, ali je u tome uspio Tottenham. Bili su crveni vragovi zainteresirani za Balea i prije dvije godine, ali je igrač odabrao Real.

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.