Sport

Tenis, WTA

WTA Madrid: Serena spasila tri meč-lopte

WTA Madrid: Serena spasila tri meč-lopte

Bjeloruskinja Victoria Azarenka propustila je tri meč-lopte u dvoboju 3. kola WTA turnira u Madridu protiv Serene Williams koja je nakon dva sata i 43 minute žestoke borbe slavila sa 7-6 (5), 3-6, 7-6 (1).

Imat će za čim žaliti Bjeloruskinja koja je propustila uvrstiti se u društvo rijetkih tenisačica koje su na istom turniru uspjele pobijediti obje sestre Williams, s obzirom na to da je Azarenka na putu do 3. kola u prvom pobijedila Sereninu stariju sestru Venus, a u drugom bila bolja od Ajle Tomljanović. Dva crna niza, u tie-breaku prvog i u završna dva gema odlučujućeg seta, odnijela su nekadašnjoj prvoj tenisačici svijeta mogućnost za četvrtu pobjedu nad Serenom Williams, u njihovom 18. međusobnom dvoboju.

Azarenka je u tie-breaku prvog seta vodila 5-1 i izgubila šest poena zaredom. Vratila se u drugom setu, u trećem nadoknadila break zaostatka (0-3) i u desetom gemu spasila meč-loptu, prije nego što je stigla na prag velikog trijumfa. Nakon breaka za 6-5 Bjeloruskinja je servirala za pobjedu i stigla do 40-0, tri meč-lopte. Prvu je Williams spasila odličnim forhendom, drugu odličnim reternom, a na treću je Azarenka napravila dvostruku pogrešku. Na nju je nadovezala još dvije i tu je priči bio kraj. Od 6-5 i 40-0 bjeloruska tenisačica je osvojila samo jedan od sljedećih 13 poena. Na njenu veliku žalost, to je bio nevažni, treći poen u tie-breaku.

Tako je Serena Williams zadržala niz nepobjedivosti u 2015. godini u kojoj je slavila u svakom od 22 meča kad se pojavila na terenu. Posljednji poraz doživjela je na WTA Finalu u Singapuru prošle godine, kad ju je u skupini pobijedila Simona Halep (6-0, 6-2), ali Serena joj je uzvratila u finalu (6-0, 6-3).

WTA Madrid - 3. kolo:

Serena Williams (SAD/1) - Victoria Azarenka (BJE) 7-6 (5), 3-6, 7-6 (1)
Irina Begu (RUM) - Barbora Strycova (ČEŠ) 6-4, 6-4
Petra Kvitova (ČEŠ/4) - Anastazija Pavljučenkova (RUS) 6-1, 6-4
Marija Šarapova (RUS/3) - Caroline Garcia (FRA) 6-2, 4-6, 7-5


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.