Sport

Nogomet, Premiership

Premiership: Chelsea i Liverpool remizirali, Lovrenu svih 90 minuta

Premiership: Chelsea i Liverpool remizirali, Lovrenu svih 90 minuta

U derbiju 36. kola engleskog nogoemtnog prvenstva novi prvak Chelsea i Liverpool su na Stamford Bridgeu odigrali 1-1 (1-1), a hrvatski reprezentativni branič Dejan Lovren odigrao je čitavu utakmicu za Liverpool.

Strijelci oba gola na utakmici bili su kapetani i to udarcima glavom, domaće je u vodstvo doveo John Terry već u petoj minuti, a na 1-1 izjednačio je Steven Gerrard u 44.

Chelsea, koji je naslov prvaka osvojio još prošloga vikenda, sada ima 84 boda, 11 više od drugog Manchester Cityja, dok je Liverpool ostao peti, sada ima 62 boda, odnosno šest manje od četvrtog Manchester Uniteda, te je praktički ostao bez izgleda za igranjem u Ligi prvaka sljedeće sezone.

U prvom nedjeljnom dvoboju Queens Park Rangersi su i teoretski izgubili sve izglede za ostanak u Premier ligi nakon visokog 0-6 (0-2) poraza na gostovanju kod Manchester Cityja, a bivši hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar igrao je za QPR od 78. minute. Trostruki strijelac za City bio je Sergio Aguero (4, 50, 65-11m), a po jednoga su dodali Aleksandar Kolarov (32), James Milner (70) i David Silva (87).

QPR je ostao posljednji, 20. sa 27 bodova, devet manje od 17. Newcastle Uniteda, a kako su do kraja prvenstva ostala samo dva kola ovaj će se londonski sastav vratiti u drugu ligu nakon samo jedne sezone provedene u društvu najboljih. Osim QPR-a, iz Premier lige još u subotu je ispao i Burnley koji je 19. sa 29 bodova, dok će o psoljednjem putniku u niži rang u posljednja dva kola odlučivati Aston Villa, koja je na 38 bodova, Leicester City, koji ima 37, Sunderland i Newcastle United, koji su na po 36, te Hull City, koji je na 34 boda.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.