Sport

Atletika

Perković i Šimić na prvom mitingu Dijamantne lige

Perković i Šimić na prvom mitingu Dijamantne lige

Najbolji svjetski atletičari i atletičarke danas će nastupiti na otvaranju sezone u Dijamantnoj ligi u Dohi. Među njima su i dvije hrvatske predstavnice, Sandra Perković i Ana Šimić.

Šestu sezonu Dijamantne lige u četvrtak je i službeno otvorio predsjednik Međunarodne atletske federacije (IAAF) Lamine Diack.

Perković, spremna i zdrava, kreće po četvrtu uzastopnu titulu u bacanju diska, a želja joj je postaviti rekorde mitinga na svih 14 stanica Dijamante lige (trenutačno ih ima sedam). Hicem od 70,08 metara u ožujku u Splitu, vodeća je diskašica svijeta ove godine i jedina koja je bacila preko 70 metara.

"Pripreme su prošle odlično, osjećam se jako dobro i mislim da sam spremna. Nikada ne volim govoriti o rezultatima unaprijed, tako da neću ni sada. Znamo da rekord mitinga iznosi 68,24 m, to bi mi bio neki cilj koji bih htjela prebaciti u Dohi, treba se sve poklopiti i nadam se vrhunskom rezultatu", izjavila je Sandra Perković.

Natjecanje u bacanju diska počinje u 16.35 po našem vremenu, a konkurencija je vrlo jaka. Uz Sandru, na bacalištu će biti i Australka Dani Samuels, Francuskinja Melina Robert-Michon, Njemica Nadine Müller, Amerikanka Gia Lewis-Smallwood, Poljakinja Žaneta Glanc, Kubanka Yaimi Perez, Portugalka Irina Rodrigues, Litavka Zinaida Sendriute te Ruskinja Jekaterina Strokova.

Nakon što je zbog ozljede Ahilove tetive propustila Europsko dvoransko prvenstvo u Pragu, Ana Šimić u novu sezonu Dijamantne lige vrlo motivirana kreće po nove bodove.

Baš kao i prošle godine, ljetnu je sezonu započela u Zagrebu početkom svibnja pobijedivši s preskočenih 188 cm.

"Preko 190 u Dohi bilo bi dobro. Mislim da će to biti kao prošle godine na otvorenju sezone, cure ni prošle sezone nisu previsoko skakale. Ako skočim preko 190, to će biti dobar plasman", rekla je Ana Šimić.

Skok u vis počinje u 17.25, a uz Anu na listi skakačica u vis su aktualna europska prvakinja Španjolka Ruth Beitia, Ruskinja Irina Gordejeva, Poljakinja Justyna Kasprzycka, Ukrajinka Oksana Okuneva, Litavka Airine Palsyte, Britanka Isobel Pooley, Uzbekistanka Svetlana Radzivil, Levern Spencer iz Svete Lucije te Mađarica Barbara Szabo.

Blanka Vlašić je već prije otkazala nastup u Dohi, no potvrdila je nastup na mitingu u Rimu 4. lipnja.

sport.hrt.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.