Sport

Nogomet, Primera

Barcelona prvak Španjolske: Messi zabio i na Calderonu

Barcelona prvak Španjolske: Messi zabio i na Calderonu

Barcelona je pobijedila Atletico Madrid s 1:0 i osigurala naslov španjolskog prvaka kolo prije kraja prvenstva! Katalonci su na Vicente Calderonu osvojili svoj 23. naslov prvaka i na taj su način odgovorili Atleticu koji je prošle godine upravo na Nou Campu potvrdio svoj naslov.

Iako je Barcelonu odlučnije ušla u igru i prvih sedam minuta loptu držala u svojim nogama na polovici Atletica, domaći su igrači ipak prvi imali ozbiljniju priliku.

Krasno je najprije proigrao Arda Turan , no lopta je izbačena u korner. U nastavku je nakon ubačaja Gimenez sjajno pucao glavom s lijeve strane ali mu je fantastično obranio Bravo.

Uzvratila je Barcelona nakon tri minute. Katalonci su pokazali svoju čaroliju kratkim dodavanjima na malom prostoru, a onda nje tukao Messi no samo u ruke Oblaku. Messi je u prilici bio i minutu kasnije. Alves je ubacio s desne strane, Messi se izvukao i glavom u skoku pucao po golu, ali još je jednom bio spreman Oblak i uhvatio je loptu.

Gosti su u 32. minuti tražili kazneni udarac nakon što je srušen Dani Alves . Sudac je prekršaj izvukao izvan šesnaesterca i Diegu Godinu pokazao žuti karton. Bunili su se gostujući igrači jer su smatrali da se prekršaj dogodio unutar 16 metara. Slobodni je udarac izveo Lionel Messi, sjajno je tukao Argentinac pod samu gredu, ali je spremno loptu blokirao Jan Oblak.

Do kraja prvog poluvremena svoj je udarac iskazao i Alves. Portugalac je u 45. minuti pucao s tridesetak metara pod gredu, ali je Oblak bio spreman.

Nastavak nam je pružio manje atraktivnu igru, a do pogotka Barcelone i nismo vidjeli prave prilike.

Barca je do pobjede došla u 65. minuti pogotkom Lionela Messija . Pedro je poslao dodavanje Argentincu u stilu Neymara, Messi nije razmišljao nego je pucao nisko u suprotni desni kut i pogodio za velikih 1:0!

Argentinac je i u ovoj utakmici pokazao da mu Messiju Atletico savršeno leži. Niti jednom drugom prvoligašu nije dao pogodaka koliko je dao Atleticu (23), a i prekinuo je post od pet utakmica igranih u Madridu bez pogodaka. Uz to Messi je postao jedini igrač koji je ove sezone na Vicente Calderonu uspio zabiti pogodak sjajnom Atleticovom vrataru Janu Oblaku.

Moglo je slavlje Katalonaca biti i uvjerljivije jer je u 71. minuti veliku priliku propustio Neymar . Rakitić je uzeo loptu, prešao pola terena, proslijedio Messiju koji je poslao u for za Neymara. Brazilac je očajno tukao iako je bio u dobroj poziciji i lopta je završila u tribinama. Šest minuta kasnije tukao je i Pedro nakon nekoliko dobrih driblinga, no sijevnulo je pokraj gola.

Kraj utakmice obilježile su izmjene i žuti kartoni, a Barca je mirno utakmicu privela kraju za 23. naslov španjolskog prvaka. Ivan Rakitić je u slavlju svoje momčadi sudjelovao do 87. minute, dok je Mario Mandžukić priliku kod Atletica dobio u 72. minuti.

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.