Sport

Jedrenje

SP jedrenje: Stipanović deseti, a Mihelić na 12. mjestu

SP jedrenje: Stipanović deseti, a Mihelić na 12. mjestu

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović nalazi se na desetom, a Daniel Mihelić na 12. mjestu nakon četvrtog dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu klase Laser u kanadskom Kingstonu.

Na programu su bila tri plova. Stipanović je u prvom plovu pobijedio, u drugom je zabilježio jedno slabije 24. mjesto, a u zadnjem plovu dana bio je šesti. Sve zajedno bilo mu je dovoljno da napravi veliki korak naprijed do desetog mjesta ukupnog poretka.

"Iza nas je još jedan težak dan. Odlično je počeo s pobjedom u prvom plovu, u drugom sam se vodio istom taktikom, ali je nakon starta vjetar okrenuo u desno, a ja sam bio prvi na lijevoj strani i nisam se uspio puno popraviti. U trećem plovu je opet bio kaos, ali malo po malo sam uspio dogurati do šestog mjesta i ukupno desete pozicije. Sada kreću finala i nastavi li vjetar biti isti kao i prvih dana bit ce jako teško, ali idemo u borbu," kazao je Stipanović.

Daniel Mihelić je samo dvije stepenice niže, na 12. mjestu, jedri stabilno, bez nekih većih oscilacija.

Stipanović i Mihelić plasirali su se u finalnu zlatnu skupinu, dok će Filip Jurišić regatu nastaviti u srebrnoj. On se nalazi na 77. mjestu. U vodstvu je Nijemac Phillip Buhl.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.