Sport

Nogomet, Prijateljske utakmice

Prijateljske utakmice: Chelsea bolji od Barcelone nakon jedanaesteraca, nastupili Rakitić i Halilović

Prijateljske utakmice: Chelsea bolji od Barcelone nakon jedanaesteraca, nastupili Rakitić i Halilović

Nogometaši Chelseaja pobijedili su Barcelonu u pripremnoj utakmici u Washingtonu sa 6:4 (2:2) nakon izvođenja jedanaesteraca, a jedan od tragičara bio je Alen Halilović, koji je u drugoj seriji s bijele točke pogodio gredu.

Alen je odigrao posljednjih 20 minuta, dok je Rakitić igrao 60 minuta.

Barcelona je krenula s malo drugačijim sastavom od udarnog: Gumbao, Sandro i Munir našli su se u početnoj postavi, ali i Rakitić, Busquets i Suarez. Nije bilo Messija i Neymara, dok je Iniesta ušao u 60. minuti, baš umjesto Rakete. Na drugoj strani, Mourinho je u početni sastav uvrstio Brazilca Kenedyja, iako njegov transfer iz Fluminensea još nije služben (!?), a Zouma je dobio prednost u obrani ispred Terryja.

U trećoj je minuti Fabregasov slobodan udarac pronašao glavu Zoume, ali Ter Stegen je vrlo dobro obranio. U desetoj je minuti Chelsea poveo. Eden Hazard sjajno je pokupio loptu na lijevoj strani, prošao dvojicu čuvara i pogodio niskim udarcem. Još jedan odličan gol Belgijca kojeg Mourinho smatra boljim od Ronalda!

Na prvu je intervenciju Courtoisa natjerao Rakitić udarcem u 15. minuti nakon dodavanja Suareza, a već u 17. Enrique je uveo Sergija Roberta umjesto Douglasa. U 26. minuti Oscar je iz slobodnog udarca s 20-ak metara pogodio gredu, a na drugoj je strani Suarez bio najopasniji, ali i te kako su mu nedostajali Messi i Neymar. Sandro i Munir nisu mu bili dovoljna podrška...

Costa je u 33. minuti promašio veliku šansu za 2:0, da bi Suarez Rakitiću namjestio šansu u 39., no pod Cahillovim pritiskom Ivan je iz bliza opalio preko gola.

Drugo je poluvrijeme počelo šansama Suareza pa Coste, te opet ranim golom. U 52. minuti Barca je izjednačila. Azpuiliceta nije dobro izbio, lopta je došla do Suareza koji je prebacio Courtoisa, Zouma je dotrčao i izbio loptu od grede u polje, ali suci su presudili da je lopta prešla liniju.

Rakitić je zapucao i u 54. minuti, otišlo je preko gola, a Diego Costa se - ozlijedio! U 58. je minuti počeo signalizirati klupi da ga zamijene. Nije ni sjeo na klupu, odmah je otišao u svlačionicu...

Nakon brojnih zamjena, Barca je u 66. minuti povela lijepim udarcem Sandra. Mourinho je reagirao uvođenjem Falcaa umjesto Hazarda. Chelsea je izjednačio u 85. minuti nakon što je Masip pogriješio, a Cahill pogodio glavom u praznu mrežu. Pritom, u tom duelu, Cahill je dobio udarac dlanom u nos, krvario je, te je napustio igru.

Pobjednika su odlučivali jedanaesterci, u prvoj su seriji pogodili Iniesta pa Falcao, potom je Halilović promašio, a Moses zabio, pa je Courtois obranio udarac Piqueta, a Ramires doveo Chelsea na rub pobjede, da bi u četvrtoj seriji zabili i Sandro i Remy.

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.