Sport

Tenis, WTA

WTA Cincinnati: Halep i Janković u drugom polufinalu

WTA Cincinnati: Halep i Janković u drugom polufinalu

U polufinalu WTA turnira Premier serije u Cincinnatiju igrat će Serena Williams i Jelina Svitolina te Simona Halep i Jelena Janković.

Serena Williams je pobijedila Anu Ivanović po deveti put u njihovih deset mečeva nadoknadivši zaostatak 0-2 u odlučujućem setu.

Ukrajinka Jelina Svitolina u tri seta je nadigrala Lucie Šafarovu i spriječila reprizu finala Roland Garrosa u polufinalu Cincinnatija.

Za drugo mjesto u finalu borit će se Rumunjka Simona Halep i Srpkinja Jelena Janković. Obje su svoje četvrtfinalne suparnice svladale u dva seta. Halep je nadoknadila break zaostatka u prvom setu dvoboja s Ruskinjom Anastazijom Pavljučenkovom, dok je Janković imala manje stresan meč sa Slovakinjom Annom Karolinom Scmiedlovom.

Rumunjka u međusobnim dvobojima s Janković vodi 5-1, s tim da je srpska tenisačica jedini put slavila u njihovom prvom dvoboju na US Openu 2010. Od tada je Halep nanizala pet pobjeda, od toga je dvije ostvarila ove sezone u Indian Wellsu i prošlog tjedna u Torontu kada je po prvi put pobjednica u njihovim srazovima odlučena u dva seta.

WTA Cincinnati - četvrtfinale:

Serena Williams (SAD/1) - Ana Ivanović (Srb/6) 3-6, 6-4, 6-2

Jelina Svitolina (Ukr/14) - Lucie Šafarova (Češ/7) 6-4, 2-6, 6-0

Simona Halep (Rum/3) - Anastazija Pavljučenkova (Rus) 7-6 (3), 6-2

Jelena Janković (Srb) - Anna Karolina Schmiedlova (Slk) 6-4, 6-2


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.