Sport

Nogomet, Bundesliga

Bundesliga: Bayern petardom ispratio Borussiju

Bundesliga: Bayern petardom ispratio Borussiju

Nakon Dinama i Borussia Dortmund je u Allianz Areni primila pet komada. Ali za razliku od modrih, žuto-crni su u osmom kolu Bundeslige zabili barem jedan te izgubili od Bayerna 5:1.

Bavarci su tako stigli do osme uzastopne pobjede u prvenstvu čime se izjednačili vlastiti rekord iz sezone 2012./13. kada ih je vodio Jupp Heynckes. Ujedno su prvom pratitelju, Borussiji, pobjegli na sedam bodova prednosti i čini se riješili prvenstvo već početkom listopada. Gosti iz Dortmunda nastavili su negativan niz, a nakon dva remija upisali su i prvi poraz u Bundesligi.

A na Allianz Areni nula je na semaforu stajala do 26. minute kada je Boateng dugom loptom pronašao Thomasa Müllera, koji je prvo fintom izbacio gostujućeg vratara, a onda pospremio loptu u praznu mrežu.

U 35. minuti već je bilo 2:0: Mhitarjan je srušio Thiaga, a sudac nije dvojio i pokazao je na bijelu točku. Siguran realizator bio je Müller.

Samo minutu kasnije gol nade za Borussiju zabio je Aubameyang koji je na drugoj stativi pričekao ubacivanje Castra i smanjio na 2:1.

A nadu su žuto-crnima u nastavku 'ubili' bivši igrači Robert Lewandowski i Mario Götze.

Lewandowski je zabio odmah na početku nastavka, a bila je to gotovo preslika prvog gola, samo što je ovog puta asistirao Alaba.

A sjajnu formu Poljak je potvrdio u 58. minuti kada ga je sjajno s desne strane poslužio GÖtze. Bio je to 12. gol Lewandowskog u posljednje četiri utakmice.

Točku na i golom u 66. minuti stavio je Götze, koji je i započeo akciju, nakon nekoliko odbijanja lopta se odbila na njega, a završio ju je preciznim udarcem s 13, 14 metara.

Do kraja utakmice bilo je prilika na obje strane, ali rezultat se nije mijenjao.

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.