Sport

Nogomet, Kvalifikacije za EP 2016.

Vatreni uoči Bugarske: Idemo po pobjedu

Vatreni uoči Bugarske: Idemo po pobjedu

Vatreni kreću po pobjedu, ali izrazito važnu, u posljednjem kvalifikacijskom ciklusu. U 20:45 istrčat će na prazni maksimirski stadion gdje ih čeka reprezentacije Bugarske.

Prostora za pogreške nema, osvajanje sva tri boda su prioritet i ne računa se na druge ishode. Novog izbornika Antu Čačića čeka prvi ispit koji mora položiti s odličnim.

Strateg Vatrenih smatra kako Bugarska može biti opasna, ali ne i favorit u ovom susretu.

"Svaka reprezentacija pa tako i Bugarska može biti opasna, ako joj to dozvolimo. Ja držim da je Hrvatska puno kvalitetnija, da ima puno kvalitetnijih igrača i da je naš motiv puno veći. Uz sav respekt prema Bugarima uvjeren sam da će se u toj utakmici najviše pitati nas", naglasio je izbornik.U snagu Hrvatske vjeruje i Barcelonin veznjak Ivan Rakitić.

"Ja sam tu da dam sve od sebe. Znamo u kakvoj smo situaciji, ali sigurno nitko nema veću želju i motaviaciju nego mi, ja prvi. Skupit ćemo svu snagu koju imamo da budemo svi zajedno uspješnji i ponosni na našu reprezentaciju" rekao je Rakitić.

Neće biti jednostavno jer Bugari najavljuju čvrsti otpor, a Vatreni neće moći računati ni na podršku s tribina jer Maksimir će biti sablasno prazan zbog kazne Uefe.

"Znamo da su dobra ekipa i sigurno nam neće bit lako s praznim stadionom. Moramo bit maksimano skoncentrirani, pobjedit obje utakmice i odigrati najbolje što možemo", zaključio je Marko Pjaca.

Iako su usredotočeni na večerašnju utakmicu moraju razmišljati i o pobjedi nad Maltom, to bi ih dovelo korak do Francuske. Ipak, konačnu potvrdu dobiti će nakon susreta Norveška i Italija koji se igra u utorak, 13. listopada, kao i naša druga utakmica. Talijani moraju pobjediti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.