Sport

Nogomet, Kvalifikacije za SP 2018

SP 2018: Argentina - Brazil odgođeno, najbolji starti Ekvadora

SP 2018: Argentina - Brazil odgođeno, najbolji starti Ekvadora

Derbi trećeg kola južnoameričkih kvalifikacija za svjetsko nogometno prvenstvo 2018. godine u Rusiji, Argentina - Brazil odgođen je zbog jake kiše koja je natopila travnjak stadiona Monumental Antonio Vespucio Liberti u Buenos Airesu.

Utakmica je pomaknuta na petak ukoliko će to vremenske prilike dopustiti.

"Uvjeti za igru su bili nemogući. Teren je bio natopljen, munje su parale nebo, a navijači se zbog prometnog kaosa nisu mogli probiti do stadiona. Igrat će se u petak ukoliko se vrijeme smiri," poručili su iz argentinskog tabora.

U ostalim susretima Ekvador je pobijedio Urugvaj 2-1 ostvarivši i treću pobjedu što je najbolji start Ekvadora u kvalifikacijama za World Cup. Čile i Kolumbija su odigrali 1-1, dok je Bolivija pobijedila Venezuelu 4-2.

Ekvador su do treće pobjede i prvog mjesta u skupini predvodili Felipe Caicedo (23) i Fidel Martinez (59), dok je pogodak za Urugvaj zabio Edison Cavani (49). Ekvador je u prvom kolu u Buenos Airesu iznenadio Argentinu pobijedivši 2-0, a istim rezultatom je slavio i protiv Bolivije. Dva gola zabio je i Urugvaju, a tek je Cavani uspio probiti čvrstu ekvadorsku obranu.

"Ekvador ima odličnu reprezentaciju. Možda nemaju zvučnih pojedinaca, no imaju sjajan kolektiv. Bili su bolji i zaslužili su pobjedu," kazao je urugvajski izbornik Oscar Tabarez.

Aktualni prvak Južne Amerike Čile je ispustio prve bodove odigravši 1-1 protiv Kolumbija. Arturo Vidal je doveo Čile u vodstvo u 44. minuti, a izjednačio je James Rodriguez u 67. minuti. Čile je ovim rezultatom produžio seriju bez poraza na deset utakmica.

U najefikasnijem susretu večeri Bolivija je pobijedila Venezuelu 4-2 ostvarivši prvu pobjedu. Za Boliviju su golove zabili Rodrigo Ramallo (19, 45+1), Juan Arce (23-11m) i Rudy Cardozo (49), a za goste Mario Rondon (32) i Richard Blanco (55).

Na ljestvici vodi Ekvador s devet bodova, Čile ima sedam, Urugvaj šest, a Paragvaj i Kolumbija po četiri boda. Slijede Brazil i Bolivija sa po tri boda, Argentina ima jedan bod, a Peru i Venezuela su bez bodova.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.