Sport

Jamče siguran turnir

UEFA: Nećemo otkazati EURO u Francuskoj

UEFA: Nećemo otkazati EURO u Francuskoj

Europsko prvenstvo 2016. godine igrat će se u Francuskoj, objavila je UEFA nakon terorističkog napada na Pariz u kojem je poginulo više od 130 osoba, javlja Index.hr

"Više od tri godine surađujemo s nadležnim tijelima kako bismo razvili najviše odgovarajuće mehanizme koji bi jamčili siguran turnir i uvjereni smo da će se poduzeti sve potrebne mjere kako bi se sigurnost osigurala za sve uključene", objavila je UEFA i dodala:

"Ždrijeb za Euro će se održati, kao što je i planirano, 12. prosinca u Parizu, a turnir će se igrati od 10. lipnja do 10. srpnja sljedeće godine."

Mnogi smatraju da bi Francuska trebala prepustiti organizaciju turnira drugoj državi, a jedan od njih je i legendarni francuski napadač Just Fontaine, koji je u petak bio na Stade de Franceu na kojem su teroristi pokušali izvesti napad.

"Mislim da bi se Francuska trebala odreći Eura. Svaka druga zemlja može organizirati turnir, ali ne i mi. Jako sam uplašen da bi se ovaj crni petak mogao ponoviti jer ne možemo jamčiti sigurnost koja je potrebna za tako veliki događaj. Zar mislite da će ljudi biti spremni ponovno otići na Stade de France", pita se Fontaine, no UEFA poručuje da nije zabrinuta.

"Nema razloga vjerovati da bi Euro mogao postati meta napada, ali potencijalni teroristički napad se uvijek mora uzeti u obzir. Svi uključeni u organizaciju nastavljaju raditi kako do toga ne bi došlo."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.