Sport

Nogomet, Liga prvaka

LP, skupina E: Barcelona se poigrala s Romom

LP, skupina E: Barcelona se poigrala s Romom

Aktualni europski nogometni prvak Barcelona deklasirao je Romu 6-1 u susretu 5. kola E skupine Lige prvaka osiguravši plasman u osminu finala i prvo mjesto u skupini.

Golijadu na Camp Nou otvorio je Luis Suarez u 15. minuti, a tri minute kasnije među strijelce se upisao i Leo Messi. Do konca poluvremena Suarez je postigao još jedan gol. U nastavku susreta među strijelce su se upisali i Pique (56), Messi (60), te Adriano (77), dok je Edin Džeko u samoj završnici ublažio poraz talijanskog sastava. Na utakmici su promašena i dva kaznena udarca. U 77. minuti je bio neprecizan Neymar, a u 82. minuti i Džeko. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je cijeli susret za Barcu. Zanimljivo, Roma je na tri gostovanja ove sezone zabila sedam golova, no osvojila je samo jedan bod. Posljednju gostujuću pobjedu u LP Roma je upisala prije pet godina.

U prvom susretu iz skupine BATE Borisov i Bayer Leverkusen su remizirali 1-1. Domaćin je poveo već u 2. minuti golom Mihajla Gordeičuka, a izjednačio je Admir Mehmedi u 68. minuti. Tin Jedvaj nije nastupio za Bayer zbog ozljede, a Dario Krešić je utakmicu pratio s gostujuće klupa za pričuve.

Barcelona vodi na ljestvici sa 13 bodova, Bayer i Roma imaju po pet bodova, a prolazu se nada i BATE na četvrtom mjestu sa četiri boda. U zadnjem kolu Bayer Leverkusen dočekuje Barcelonu, a Roma će u Rimu ugostiti bjeloruskog prvaka.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.