Sport

Formula 1

Ferrari zaprijetio napuštanjem Formule 1

Ferrari zaprijetio napuštanjem Formule 1

Šefovi Ferrarija upozorili su vodstvo Formule 1 kako se nemaju namjeru nastaviti utrkivati ako se uvedu nova pravila o pogonskim jedinicama.

''Bila bi velika sramota da napustimo Formuku, ali Ferrari ne možete stjerati u kut da kleči na koljenima i šuti'', rekao je predsjednik Ferrarija Sergio Marchionne objašnjavajući da je sasvim moguće da Ferrari napusti ''oktanski cirkus''.

Ova izjava posljedica je najave vlasnika F1 Berniea Ecclestonea i predsjednika FIA-e da se razmatra mogućnost uvođenja standardiziranih motora za sve momčadi i smanjivanja troškova.

Ovim prijedlogom Marchionne nije oduševljen.

''Ferrari može naći druge načine da pokaže svoju sposobnost utrkivanja i pobjeđivanja'', kazao je predsjednik talijanskog automobilskog diva.

''Vjerujemo da bi regulacija razvoja trebala biti umjerena, a imamo i podršku Mercedesa i Renaulta. Trošimo stotine milijuna eura na razvoj i to su odluke koje ne bi trebale biti donesene olako'', dodao je on kazavši kako zna da manje momčadi trenutno imaju problema, ali da to nije problem koji bi trebao rješavati Ferrari.

n1info/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.