Sport

Košarka, NBA

NBA: Oklahoma slavila protiv Clippersa

NBA: Oklahoma slavila protiv Clippersa

Oklahoma City Thunder su sinoć sa 100-99 slavili protiv Los Angeles Clipperse, a Kevin Durant je pogodio koš za pobjedu 5,8 sekundi prije kraja.

Russell Westbrook je zabio 33 koša, Durant 24, a Serge Ibaka 17 za Oklahoma City. Kod Clippersa najbolji je bio Chris Paul sa 32 pogotka i 10 asistencija. Redick i Blake Griffin su dodali svaki po 15 za Clipperse kojima je ovo treći uzastopni poraz.

Clippersi su vodili 83-75 deset minuta prije kraja. Thunder je izjednačavao tri puta, treći put na 93-93 nakon šuta Ibake nešto više od tri minute do kraja. Griffin je doveo Los Angeles u vodstvo minutu kasnije, ali je Westbrook tricom doveo Oklahomu u vodstvo od 96-95 48.8 sekundi do kraja. Griffin je odgovorio zakucavanjem 11 sekundi kasnije, ali je onda opet Westbrook pogodio za 98-97 za Thunder. Durantov koš za pobjedu pao je prije nego je blokirao Paula u pokušaju da preokrene rezultat.

Utah Jazz su sa 110-98 slavili protiv Phoenix Sunsa, a do pobjede ih je vodio Jordon Hayward sa 24 postignuta pogotka. Utah je otvorio treću četvrtinu serijom od 12-0 i tako povećao razliku od 10 koševa s poluvremena na 66-43. Sunsi se nakon toga nisu približili na jednoznamenkastu razliku. Jazz je predvodio Derrick Favors sa 18 koševa i devet skokova, Rodney Hood je ubacio 14 koševa uz četiri skoka. Najbolji strijelac Sunsa bio je Brandon Knight sa 26 koševa.

San Antonio Spursi su na krilima Kawhija Leonarda koji je zabio 24 koša uz šest skokova i pet asistencija i ograničio Paula Georgea na samo sedam koševa, pobijedili Indiana Pacerse sa 106-92 i tako ostali neporaženi kod kuće. Tony Parker je postigao 15 pogodaka za San Antonio, od čega je devet palo u zadnjoj četvrtini. Boris Diaw je dodao 14, a LaMarcus Aldridge i Patty Mills svaki po 10. U redovima Indiane najbolji su bili George Hill i Jordan Hill sa po 15 koševa svaki.

James Harden je zabio 36 koševa, od čega je 16 bilo s linije slobodnih bacanja, a Houston Rocketsi su sa 102-95 pobijedili Charlotte Hornetse. Rocketsi su u zadnjoj četvrtini prokockali dvoznamenkastu prednost prije nego im je Harden pomogao da se vrate i dođu do treće uzastopne pobjede. Pogodio je tri slobodna bacanja za vodstvo Houstona od 94-91 31.6 sekundu prije kraja. Nakon toga je Cody Zeller pokušao zakucati ali se lopta odbila od obruča nakon bloka Terrencea Jonesa i uhvatili su je opet igrači Rocketsa. Na Patricku Beverleyu napravljen je prekršaj i on je pogodio dva slobodna bacanja i poevćao prednost na 96-91. Kemba Walker je predvodio Hornetse sa 14 pogodaka.

Atlanta Hawksi su sa 106-97 pobijedili Portland Blazerse, a Danny Schroder je zabio 18 koševa. Trail Blazerse, koji su bili bez dvojice vodećih strijelaca Damona Lillard i C.J. McColluma, predvodio je Allen Crabbe sa 19 koševa.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.