Sport

Iz Trgovačkog suda u Zadru

Stečajni postupak za Tornado nije zaustavljen!

Stečajni postupak za Tornado nije zaustavljen!

U Trgovačkom sudu Zadar kažu da nije zaprimljen nikakav zahtjev za podmirenje duga od 26.500 kuna

Skraćeni stečajni postupak nad Udrugom navijača Tornado Zadar nije obustavljen kako su to nedugo nakon prve informacije našeg portala tvrdili predstvanici ove udruge.

Fina je, kao što smo objavili, utvrdila da Tornado ima blokiran račun skoro 800 dana u ukupnom iznosu od 26.501,85 kuna i po službenoj je dužnosti pokrenut skraćeni stečajni postupak sredinom prosinca prošle godine.

Kao odgovorna osoba po podacima u Registru udruga, a i u zahtjevu Fine navodi se Mario Gavran, no proteklih dana je u ime Tornada inforrmacije javnosti davao Luka Buljat, novi ali očito neregistrirani predsjednik Udruge navijača. Prema njegovim riječima dug je podmiren i stečaj je izbjegnut. 

Pokušali smo doznati kako je Tornado poslovao i kako je uspio vratiti dugove. Među pripadnicima Tornada ovih se dana proširila informacija kako je dug djelomično otplatio Grad Zadar, navodno za troškove struje i komunalne naknade, a ostalo da je platio KK Zadar. 

U gradskoj upravi kažu da ova Udruga proteklih godina nije sudjelovala na natječajima za financiranje programa djelatnosti, inače uobičajeni način financiranja udruga. Unatoč tome iz proračuna 2015. godine Tornadu je "dodijeljeno 25.000 kuna kao financijska potpora za rad udruge, a s pozicije 064 (ostali nepomenuti rashodi)", navodi se u odgovoru gradsake uprave Zadra na naš upit.

Na dodatno pitanje je li ove godine, kad se saznalo da se pokreće stečajni postupak išta uplaćeno Tornadu, odgovor nismo dobili. Iz ovoga se može zaključiti da je unatoč financijskoj potpori grada od 25 tisuća kuna račun Tornada prošle godine bio u minusu za preko 26 tisuća kuna.

Provjerili smo i je li uistinu obustavljen skraćeni stečajni postupak. Luka Buljat je izjavio kako je dug podmiren i da će 1. veljače o svemu izvijestiti Trgovački sud Zadar.  Međutim, danas smo od glasnogovornice ovog suda Tine Grgas dobili ovakvu informaciju: 

Obavještavate se da je povodom zahtjeva Financijske agencije od 9.12.2015. pred ovim sudom u tijeku skraćeni stečajni postupak nad Udrugom navijača Tornado, Zadar pod poslovnim brojem St-895/15,  a o kojem zahtjevu nije donesena meritorna odluka. Također, uvidom u spis predmeta utvrđeno je da u istom nije zaprimljen podatak o eventualnom podmirenju duga.

Prema tome stečajni postupak nad Tornadom nije obustavljen, a je li uistinu prikupljen novac za sanaciju dugova Udruge nije poznato kao ni to na koji je način sve ove godine poslovala.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.