Sport

Košarka, NBA

NBA: Bogdanović i Hezonja slabi u porazima Brooklyna i Orlanda, Anthony Davis zabio 59 koševa

NBA: Bogdanović i Hezonja slabi u porazima Brooklyna i Orlanda, Anthony Davis zabio 59 koševa

Bojan Bogdanović i Mario Hezonja odigrali su sinoć bez značajnijeg učinka u porazima svojih momčadi Brooklyn Netsa i Orlando Magica, a Anthony Davis je sa 59 koševa u pobjedi New Orleans Pelicansa nad Detroit Pistonsima postao rekorder svoje momčadi.

Brooklyn Netsi su poraženi od Charlotte Hornetsa sa 96-104, a Bojan Bogdanović je u 19:37 minuta koliko je igrao upisao četiri skoka, tri asistencije i tek tri koša. Charlotte je do pobjede odveo Kemba Walker koji je zabio 28 koševa, a Al Jefferson je dodao 18. Walker je zabio 12 koševa u trećoj četvrtini, a onda se zagrijao kada su Netsi smanjili na 95-91.

Nicolas Batum je ubacio 16 koševa uz osam asistencija i sedam skokova za Charlotte koji je na sedmom mjestu u Istočnoj konferenciji. Najbolji kod Berooklyna je bio Joe Johnson sa 17 pogodaka, dok je Brook Lopez ddodao 16 uz 10 skokova i šest asistencija.

Orlando Magic je izgubio od Indiana Pacersa sa 105-102. Mario Hezonja je na terenu proveo 8:48 minuta, ali bez učinka. Monta Ellis je zabio 21 koš, a Paul George 20 za pobjedu Pacersa, četvrtu u pet utakmica.

Evan Fournier je predvodio Orlando sa 23 pogotka, Nikola Vucevic je ubacio 19 koševa uz 13 skokova, a Victor Oladipo 17 uz osam asistencija i sedam skokova.

Magic je pogodio devet slobodnih bacanja od 15 u zadnjoj četvrtini i Ellis je namjerno promašio deset sekundi do kraja kako bi stvorili priliku za evenrualni pobjednički pogodak, ali nije usoio. Lopta je zvaršila u rukama Victora Oladipa tri sekunde do kraja i on je pogodio tricu.

Anthony Davis je sinoć zabio 59 koševa uz 20 skokova za pobjedu New Orleans Pelicansa nad Detroit Pistonsima od 111-106. Tako je postao klupski rekorder nadmašivši 50 koševa Jamala Mashburna od prije 13 godina u utakmici protiv Grizzliesa. Davis je pogodio 24 šuta od 34 iz igre, dvije trice i devet selobodnih iz deset pokušaja. Davis je u zadnjoj četvrtini zabio 19 koševa nadmašivši još jedan rekord i to učinka u Palace of Auburn Hills kojeg je sa 48 pogodaka postavio LeBron James u finalu Istočne konferencije u lipnju 2007.

Također se priključio Shaquilleu O'Nealu i Chrisu Webber koji su jedini u NBA zabili najmanje 50 koševa uz 20 skokova na jednoj utakmici od 1983.

Jrue Holiday je u igru ušao s klupe i zabio je 20 koševa. Najučinkovitiji kod Pistonsa bio je Reggie Jackson koji je ubacio 34 koša.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.