Sport

požurite

Započele prijave za 12. "Škraping Tkon, otok Pašman 2017“

Započele prijave za 12.
Dino Stanin/PIXSELL

Prijave za 12. izdanje najveće međunarodne treking utrke Škraping danas su i službeno otvorene i biti će otvorene do petka, 24. veljače 2017. godine do 12 sati ili ranije u slučaju da se prijavi maksimalan broj natjecatelja.

Utrka će se održati u subotu, 4. ožujka 2017. godine u Tkonu na otoku Pašmanu.

Svi detalji raspisa utrke i programa manifestacije se mogu pronaći na službenoj web stranici Škrapinga.

Prijavu za odabranu utrku možete obaviti ovdje.

Osim glavnog događaja, utrke Škraping na kojoj se očekuje oko 1.500 natjecatelja, cijeli Škraping tjedan pratit će niz zanimljivih događaja: predstave, edukativna predavanja, različite radionice, eko-aktivnosti na uređenju okoliša otoka Pašmana i sl.

Jedan od najpopularnijih pratećih programa Škrapinga svakako je Sajam otočnih proizvoda, koji je po broju izlagača nositelja oznake HOP najveći sajam ovakve vrste u Hrvatskoj te je zamišljen kao poticaj razvoja otočne proizvodnje, očuvanja izvornosti i autohtonosti podrijetla te potpora otočnim proizvođačima da se kandidiraju za prestižnu oznaku HOP.

Na Sajmu otočnih proizvoda očekujemo dolazak više od 40 izlagača s gotovo svih jadranskih otoka, nositelja oznake HOP.

Dan poslije utrke, u nedjelju 5. ožujka održat će se i dječji Škrapić u organizaciji Dječjeg vrtića Ćok iz Tkona a cilj je mlađim naraštajima prenijeti ljubav prema prirodi, zdravom životu, ekologiji i očuvanju okoliša. Očekuje se da će sudjelovati 120 malih Škrapera iz 10 vrtića Zadarske Županije.

Osim sportsko-turističkog, Škraping ima i humanitarni karakter te će se ove godine dio sredstava biti doniran Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov.

Glavni cilj utrke je organizacija turističkih događanja izvan glavne turističke sezone na otocima te se možemo pohvaliti da svake godine iznova dokazujemo uspješnost i kvalitetu.

Na prošlogodišnjem jedanaestom Škrapingu sudjelovalo je oko 1.300 trkača iz 11 europskih zemalja što je još jednom potvrdilo Škraping kao najveću trekking utrku u Hrvatskoj.


Reci što misliš!