Sport

Australian Open 2017

Australian Open: Prvi nositelji uspješni

Australian Open: Prvi nositelji uspješni

Za iznenađenje dana pobrinula se Amerikanka Shelby Rogers porazivši četvrtu tenisačicu svijeta Rumunjku Simonu Halep

Prvi nositelji Australian Opena Njemica Angelique Kerber i Britanac Andy Murray uspješno su startali na prvom teniskom Grand Slam turniru sezone u Melbourneu.

Kerber je u dvoboju 1. kola pobijedila Ukrajinku Lesiu Zurenko 6-2, 5-7, 6-2, dok je Murray bio bolji od Ukrajinca Ilje Marčenka 7-5, 7-6 (5), 6-2.

"Pobijedila sam, to je jedino bitno. Igra nije bila na nivou, međutim prvo kolo je uvijek teško i neizvjesno," kazala je Kerber koja je prošle godine osvojila dva Grand Slama - Australian Open i US Open, dok je u Wimbledonu poražena u finalu.

U drugom kolu igrat će protiv Njemice Carine Witthoft koja je bila bolja od Japanke Eri Hozumi 7-5, 7-6 (6).

Drugo kolo dohvatio je i prvi reket svijeta Murray koji uz dosta nervoze sa 3-0 u setovima pobijedio 95. tenisača svijeta.

"Nije to bila moja najbolja predstava. Loše sam servirao i nisam se najbolje snašao na velikoj vrućini," kazao je Murray

U idućem kolu očekuje ga 19-godišnji Rus Andrej Rublev koji se do glavnog turnira probio kroz kvalifikacije, a potom u prvom kolu pobijedio Yen-Hsun Lua 4-6, 6-3, 7-6 (0), 6-3.

Za iznenađenje dana pobrinula se Amerikanka Shelby Rogers porazivši četvrtu tenisačicu svijeta Rumunjku Simonu Halep 6-3, 6-1.

Za 24-godišnju Amerikanku bila je to prva pobjeda u karijeri u glavnom ždrijebu Australian Opena, dok je Halep drugu godinu uzastopce poražena u prvom kolu.

"Važnije od pobjede je činjenica da se mogu nositi ravnopravno s ponajboljim igračicama na svijetu. Naravno, mnogo toga moram popraviti u svojoj igri, no ovdje sam. Ova pobjeda je to pokazala," rekla je 52-tenisačica svijeta.


Reci što misliš!